Priopćenje sa zatvorenoga dijela 80. sjednice Vlade

Na zatvorenome dijelu današnje sjednice, Vlada Republike Hrvatske utvrdila stajališta
za sastanke Vijeća ministara i to Vijeća za poljoprivredu i ribarstvo (AGRIFISH) koje će se održati 19. veljače 2018. godine i Vijeća za ekonomske i financijske poslove (ECOFIN), 20. veljače 2018. godine.
Kako je riječ o pregovaračkim pozicijama koja će Republika Hrvatska tek zastupati prema drugim državama članicama na sastancima Europskoga vijeća i Vijeća ministara, tako se, kao i u drugim slučajevima kada je riječ o pregovaračkim pozicijama, ista prethodno ne objavljuju.  Dodatno, dinamika rada i priprema tih sastanaka je takva da se dnevni redovi, raspravne točke, zaključci i drugi dokumenti potrebni za sastanke tek usuglašavaju u odgovarajućim procedurama u tjednu prije samoga sastanka. Slijedom toga, moguća je i očekivana izmjena i dopuna stajališta država članica, pa i onih koje će zastupati Hrvatska. Vlada Republike Hrvatske će, sukladno Zakonu o suradnji Hrvatskoga sabora i Vlade Republike Hrvatske u europskim poslovima, na odgovarajući način i u odgovarajućim rokovima o stajalištima Republike Hrvatske, kao i tijeku i rezultatima rasprave na razini EU, izvještavati Hrvatski sabor.   
 
Vlada je usvojila pisano očitovanje Republike Hrvatske na zahtjev za prethodnu odluku u predmetu pred Sudom Europske unije broj C-630/17. Sadržaj očitovanja podnesenih u sudskom postupku pred Sudom Europske unije, prije objave presude Suda javno se ne objavljuje.
 
Usvojen je i pregled zakonskih i podzakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2018. godinu.       Cjelovit materijal ove točke možete pregledati na poveznicama:         
Zakonski prijedlozi - http://bit.ly/2Etli67
Podzakonski prijedlozi - http://bit.ly/2BZH13X      
 
Vlada  je imenovala predsjednika, zamjenika predsjednika i članova Povjerenstva za
rješavanje mogućih prometnih problema na graničnom prijelazu Metković, kao
predstavnike Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva financija, Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Hrvatskih cesta d.o.o., Hrvatskih voda i Grada Metkovića.
Predsjednikom Povjerenstva imenovan je dr. sc. Alen Gospočić, a zamjenikom Milan Vuković. Članovima su imenovani Antun Ljubić, Damir Barišić, Sandra Šubašić, Nikša Konjevod, Joško Erceg i Dalibor Milan.
 
Vlada je razriješila dosadašnjega člana Glavne skupštine Hrvatske elektroprivrede d.d. dr. sc. Zdravka Marića. Novim je članom Glavne skupštine, koji predstavlja Vladu Republike Hrvatske, imenovan dr. sc. Tomislav Ćorić.
 

Pisane vijesti