Priopćenje sa zatvorenoga dijela 81. sjednice Vlade

Na zatvorenome dijelu današnje sjednice, Vlada Republike Hrvatske utvrdila je stajališta za sastanke Vijeća ministara i to  Vijeća za vanjske poslove (FAC) koje će se održati 26. veljače, Vijeće za opće poslove (GAC), koje se održava 27. veljače i Vijeća za opće poslove – članak 50. (GAC – Art. 50), također 27. veljače 2018. godine.
 
Kako je riječ o pregovaračkim pozicijama koja će Republika Hrvatska tek zastupati prema drugim državama članicama na sastancima Europskoga vijeća i Vijeća ministara, tako se, kao i u drugim slučajevima kada je riječ o pregovaračkim pozicijama, ista prethodno ne objavljuju.  Dodatno, dinamika rada i priprema tih sastanaka je takva da se dnevni redovi, raspravne točke, zaključci i drugi dokumenti potrebni za sastanke tek usuglašavaju u odgovarajućim procedurama u tjednu prije samoga sastanka. Slijedom toga, moguća je i očekivana izmjena i dopuna stajališta država članica, pa i onih koje će zastupati Hrvatska. Vlada Republike Hrvatske će, sukladno Zakonu o suradnji Hrvatskoga sabora i Vlade Republike Hrvatske u europskim poslovima, na odgovarajući način i u odgovarajućim rokovima o stajalištima Republike Hrvatske, kao i tijeku i rezultatima rasprave na razini EU, izvještavati Hrvatski sabor.               
                                                                                                                     
Odlučeno je o donošenju Godišnjeg programa strateških robnih zaliha za 2018. godinu. Sukladno članku 9. stavku 4. i članku 11. stavku 2. Zakona o strateškim robnim zalihama (Narodne novine br. 87/02), odluka je klasificirana stupnjem tajnosti “vrlo tajno“ pa je nismo u mogućnosti objaviti.              
                                                                                      
Vlada je informirana o stanju iskorištenosti sredstava ESI fondova u Republici Hrvatskoj.

Također, usvojen je  pregled zakonskih prijedloga iz Plana zakonodavnih aktivnosti za 2018. godinu.
 
Temeljem Rješenja Vlade Republike Hrvatske o raspuštanju Općinskoga vijeća Općine Muć,  Vlada je imenovala Ines Grubišić povjerenicom Vlade Republike Hrvatske za obavljanje poslova iz nadležnosti Općinskoga vijeća te općine.
 
Na osobni zahtjev, razriješen je državni tajnik u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku,  s danom 20. veljače 2018. godine, dr. sc. Marin Strmota.
 
Supredsjedateljicom Zajedničkoga povjerenstva za gospodarsku suradnju između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Ukrajine, Vlada je imenovala dr. sc. Martinu Dalić.
                                                                                               
 

Pisane vijesti | Priopćenja