Priopćenje sa zatvorenoga dijela 93. sjednice Vlade

Na zatvorenome dijelu današnje sjednice, Vlada je dala odgovore Ustavnome sudu Republike Hrvatske na prijedloge za pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti s Ustavom i zakonom, Odluke o prodaji stanova u vlasništvu Republike Hrvatske (Narodne novine, broj 144/13) te Odluke o prodaji stanova u vlasništvu Republike Hrvatske kojima upravlja Ministarstvo obrane (Narodne novine, broj 28/15). Cjelovito očitovanje bit će objavljeno uz odluku Ustavnoga suda.
 
Vlada je usvojila prijedlog odluke o davanju suglasnosti za otvaranje Konzulata. Cjelovit materijal ove točke nismo u mogućnosti objaviti, poštujući odredbe međunarodnih sporazuma.         
 
Usvojen je pregled zakonskih i podzakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2018. godinu.      
Cjelovit materijal ove točke možete pregledati na sljedećim poveznicama:
 
Zakonski prijedlozi - https://bit.ly/2KgXGB8
 
Podzakonski prijedlozi - https://bit.ly/2HQFnUP
 
Donesene su i neke kadrovske odluke:
 
Razriješen je dosadašnji predsjednik Povjerenstva za uništavanje oduzetih droga Gordan Mršić. Novom je predsjednicom Povjerenstva,  kao predstavnica Ministarstvaunutarnjih poslova, imenovana dr. sc. Ljubica Tomašek.
 
Vlada je razriješila dio dosadašnjih članova i zamjenika članova Savjeta za razvoj civilnoga društva: Ivana Milanovića Litru, Moniku Vričko, Anicu Ježić, Daniela Glunčića, mr. sc. Ivana Mintasa, Ivu Rašić i Željka Tomašića.  Istodobno, Vlada je imenovala dio novih članova i zamjenika članova Savjeta, kao predstavnike Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Ureda za udruge i na prijedlog udruga i drugih organizacija civilnog društva. Članom Savjeta za razvoj civilnoga društva, imenovan je dr. sc. Marko Košiček, zamjenicom člana Ivana Pilko Čunčić. Članovima su imenovani Nina Krznarić Uroda i Sebastian Rogač, a zamjenicama člana Tamara Krupski, Stela Fišer Marković i Tanja Popović Filipović. 
 
Na kraju, Vlada je imenovala Zvonimira Novaka supredsjedateljem Zajedničke hrvatsko-albanske komisije za gospodarsku suradnju, sukladno Sporazumu o gospodarskim bilateralnim odnosima između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Albanije (Narodne novine – Međunarodni ugovori, br. 2/94 i 4/09).
 

Pisane vijesti | Priopćenja