Pronaći ćemo rješenje za prometne probleme koji opterećuju Splitsko-dalmatinsku županiju

Slika /Vijesti/2018/01 siječanj/12 siječnja/IMG_3156.jpg

Nakon posjeta Solinu, predsjednik Vlade Andrej Plenković u Splitu se sastao s gradonačelnikom Androm Krstulovićem Oparom i splitsko-dalmatinskim županom Blaženkom Bobanom.

Gradonačelnik i župan na sastanku su predsjednika Vlade upoznali s bitnim projektima koji se odnose na Grad Split i Splitsko-dalmatinsku županiju.
 
Kao jedno od najvažnijih pitanja istaknuto je pitanje prometne infrastrukture, stoga je predsjednik Vlade Plenković najavio da će se u narednim tjednima u Zagrebu održati dodatni sastanci na kojima će biti prisutan i ministar mora, prometa i infrastrukture kako bi se došlo do najprimjerenijeg rješenja određenih prometnih problema koji opterećuju Splitsko-dalmatinsku županiju, osobito u vrijeme turističke sezone.
 
"Jedna od odluka koje smo donijeli početkom godine je ukidanje tunelarine za tunel Sveti Ilija. To je snažna poruka Vlade Republike Hrvatske prema Splitsko-dalmatinskoj županiji, Imotskoj krajini i Makarskoj rivijeri", rekao je predsjednik Vlade, izrazivši zadovoljstvo pozitivnim reakcijama.
 
"Mislim da je to jedan signal koji je prepoznat kao poticaj za sve žitelje tog dijela županije", zaključio je.
 
Predsjednik Vlade kratko se osvrnuo na informacije o kreditnom rejtingu koje će večeras objaviti agencija Fitch, rekavši da nisu loše.

Pisane vijesti | Andrej Plenković