Prva sjednica Vijeća za djecu

Pod predsjedanjem potpredsjednice Vlade, ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i predsjednice Vijeća za djecu, Jadranke Kosor, održana je konstituirajuća sjednica Vijeća u novom sazivu.

Na sjednici je prihvaćen plan rada Vijeća za djecu za 2008. godinu. Vijeće će pratiti aktivnosti vezane uz promicanje interesa djece, razvoj programa namjenjenih djeci, a poseban naglasak stavljen je na preveciju od nasilja, ali i prevenciju u području zdravlja i prehrane. Također zaključeno je da je potrebna veća uključenost jedinica lokalne i regionalne samouprave u provedbi Nacionalnog plana aktivnosti za prava i interese djece.

Govoreći o planiranim aktivnostima potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor izvijestila je da Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti u suradnji s Vijećem Europe organizira pokretanje Kampanje za ukidanje tjelesnog kažnjavanja djece, koje će se održati u Zagrebu, 15. lipnja 2008. godine u Zagrebačkom kazalištu lutaka.

Vijeće za djecu osudilo je napad na pravobraniteljicu za ravnopravnost spolova Gordanu Lukač Koritnik i novinara Jutarnjeg lista Dušana Miljuša.



Pisane vijesti