Prvi potpredsjednik Čačić o prosvjedima radnika RIZ Odašiljača

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/prvi_potpredsjednik_cacic_o_prosvjedima_radnika_riz_odasiljaca.jpg

U izjavi novinarima o prosvjedima radnika RIZ Odašiljača, prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić rekao je da se s radnicima te tvrtke do sada razgovaralo u niz navrata.

Podsjetio je i na činjenice o poslovanju te tvrtke. „Radnici RIZ-a su kupili dionice u pretvorbi i privatizaciji 1993. godine, prodali te iste dionice ljudima koji su preuzeli vlasništvo nad RIZ-om, dio tih ljudi je i sada vezan na Upravu. Nakon toga su tvrtku uspješno uništili. Vlada je 2008. godine sa 88 milijuna kuna dokapitalizirala RIZ za pokriće gubitaka jedne uništene tvrtke, međutim, nakon toga ta je ista uprava nastavila uništavati tvrtku, ali ovoga puta pod pokrićem vlasništva hrvatske države“, rekao je prvi potpredsjednik. Pojasnio je i da je do sada stvoreno novih 40 milijuna kuna gubitaka, za 50 posto je smanjen ukupni prihod tvrtke, dakle, proizvodnja je prepolovljena, a gubitci se nastavljaju. „U prvom tromjesečju ponovno imaju gubitak 2,9 milijuna kuna“, kazao je. „Vlada je, naravno, kao odgovorni vlasnik u ime hrvatskih građana odlučila takvu upravu, koja je nastavila stvarati gubitke, smijeniti i postaviti kompetentnu upravu“, istaknuo je prvi potpredsjednik Vlade.

„Vlada želi ozdraviti poslovanje RIZ-a, oni imaju kvalitetan proizvod. Vidjet ćemo, kada uđemo u knjige, je li to bila samo nesposobnost uprave ili je i kriminal doveo RIZ u ovo stanje.“, zaključio je Čačić.



Pisane vijesti