Prvi potpredsjednik Vlade RH sa crnogorskim potpredsjednikom

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/prvi_potpredsjednik_vlade_rh_sa_crnogorskim_potpredsjednikom.jpg

Prvi potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar gospodarstva Radimir Čačić sastao se danas u Banskim dvorima s potpredsjednikom Vlade Crne Gore Vujicom Lazovićem.

Poželjevši mu srdačnu dobrodošlicu, potpredsjednik Čačić ukratko je predstavio gospodarsku politiku hrvatske Vlade te investicijske projekte koji se planiraju realizirati. Crnogorski potpredsjednik Lazović rekao je kako vjeruje da će ove dvije zemlje unaprijediti gospodarske odnose i ojačati robnu razmjenu.

Tijekom sastanka, razgovaralo se o mnogim investicijskim projektima, kako u Hrvatskoj, tako i u Crnoj Gori. Potpredsjednik Čačić ponudio je Crnoj Gori suradnju u cestogradnji i ostalim infrastrukturnim projektima, a Jadransko-jonska cesta istaknuta je kao pravac zajedničkog interesa. Razgovaralo se i o energetskim projektima, poput hidro i vjetroelektrana, o turizmu i drvoprerađivačkoj industriji. Zaključeno je da su obje zemlje zainteresirane za suradnju na zajedničkim projektima i većem angažmanu hrvatskih kompanija na crnogorskom tržištu. Precizniji i razrađeniji oblici suradnje bit će tema skorašnjeg Hrvatsko-crnogorskog poslovnog savjeta, dogovoreno je na kraju sastanka.



Pisane vijesti