Prvi potpredsjednik Vlade s predstavnicima Saveza udruga branitelja radnika RH

Slika /Vijesti/Vijesti fotografije/svibanj/11 svibnja/H20160511008545.jpg

Prvi potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske Tomislav Karamarko sastao se danas, u Banskim dvorima, s predstavnicima Saveza udruga branitelja radnika Republike Hrvatske. Sastanku je nazočio i ministar branitelja Tomo Medved. 

Savez udruga branitelja radnika Republike Hrvatske osnovan je 2014. godine, s ciljem udruživanja udruga i zajedničkog djelovanja u promicanju i zaštiti radnika branitelja. U svom članstvu ima više od 16.000 radnika branitelja, zaposlenih u poduzećima u većinskom vlasništvu države i lokalne uprave. Potrebe i problemi većine hrvatskih branitelja zaposlenika do sada nisu bili prepoznati te je Ministarstvo branitelja stavilo naglasak u svom daljnjem radu i na rješavanje tog problema.
 
Predstavnici Saveza zatražili su potporu prvog potpredsjednika i Vlade  njihovu radu te stavili na raspolaganje stručne i kvalitetne kadrove, članove Saveza.
 
Prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko naglasio je kako će se pratiti provedba Zakona o pravima hrvatskih branitelja te  unaprjeđenje  prava i položaja radnika sa statusom branitelja. Članove Saveza pozvao je da se aktivno uključe u  pripremu prijedloga za izmjene i dopune zakona kojima se reguliraju prava radnika branitelja. Dodao je kako će se  zauzimati za socijalnu i pravnu zaštitu hrvatskih branitelja radnika i članova njihovih obitelji.

(Foto: Hina)

Pisane vijesti