Radimir Čačić podnio ostavku na dužnosti u Vladi

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/radimir_cacic_podnio_ostavku_na_duznosti_u_vladi.jpg

Prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić podnio je danas ostavku na sve dužnosti u Vladi, nakon pravomoćne drugostupanjske presude suda u Mađarskoj.

U zajedničkoj konferenciji za novinare s predsjednikom Vlade Zoranom Milanovićem izvijestio je javnost o ostavci. „Povod ove konferencije za medije nije lak ni jednostavan“, kazao je Čačić izrazivši ponovno duboko žaljenje zbog tragedije koja se desila u Mađarskoj i koja je prvenstveno pogodila obitelj stradalih.

Istaknuo je da je hrvatska javnost od prvoga trenutka svjedočila njegovom stavu da će, ukoliko razina odgovornosti bude takva da zasluži od strane suda bezuvjetnu presudu, snositi konzekvence, svjestan odgovornosti koju ima i u odnosu na hrvatske građane i na strateške partnere u Vladi i prema premijeru. „Podnosim ostavku na svoje funkcije u Vladi, na funkciju prvog potpredsjednika Vlade, koordinatora gospodarskih resora i funkciju ministra gospodarstva“, kazao je Radimir Čačić.

Premijer Milanović izrazio je žaljenje zbog situacije, prvenstveno zbog smrtnog stradavanja dvoje ljudi. „Od toga se ne može i ne želi pobjeći i to je ono što se nadvija nad nama cijelo vrijeme i o čemu je mađarski sud donio odluku u drugom stupnju“, kazao je premijer dodajući da je gospodin Čačić napravio ono što je rekao da će napraviti ukoliko mu se dosudi bezuvjetna zatvorska kazna. „Surađivali smo odlično i falit će u Vladi jako“, kazao je premijer. Najavio je da značajnijih kadrovskih promjena u Vladi neće biti, iako se još ne zna tko će preuzeti funkciju gospodina Čačića, ističući da će se o tome odlučiti vrlo brzo, vjerojatno do kraja tjedna.



Pisane vijesti