Reakcija potpredsjednice Vlade na izjave Milorada Pupovca

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor ovim putem smatra potrebnim reagirati na izjave zastupnika u Hrvatskom saboru Milorada Pupovca.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor ovim putem smatra potrebnim reagirati na izjave zastupnika u Hrvatskom saboru Milorada Pupovca.

Milorad Pupovac na današnjoj je konferenciji za novinare iznio čitav niz neistinitih i neprimjerenih izjava o stanu u vlasništvu potpredsjednice Vlade i ministrice Jadranke Kosor. Neistina je da su iz toga stana, prije useljenja Jadranke Kosor, izbačena maloljetna djeca pukovnika bivše JNA. O takvom slučaju potpredsjednici Vlade i ministrici Jadranki Kosor ništa nije bilo poznato. Ako se nasilno iseljenje i dogodilo davno prije njezinog useljenja u stan, potpredsjednica Vlade i ministrica Jadranka Kosor izražava svoje žaljenje zbog takvog čina.

Na kraju, još jednom smatramo potrebnim naglasiti da je zamjena stanarskog prava i otkup stana u vlasništvu Jadranke Kosor, kao nositeljice stanarskog prava u vojnom fondu, izvršeno na temelju svih relevantnih tada važećih propisa. Slijedom svega navedenoga nesporno je da potpredsjednica Vlade i ministrica Jadranka Kosor predmetni stan nije dobila kao državni dužnosnik, nego ga je otkupila kao nositeljica stanarskog prava kao i svi ostali nositelji stanarskog prava.



Pisane vijesti