Rješavanje problematike AKD Mungosa

Hrvatski fond za privatizaciju sazvat će sastanau četvrta21. travnja 2005. godinna koji će pozvati i sindikalne predstavniko restrukturiranju poduzeća AKD Mungos i provođenju stečaja s preustrojem u cilju opstanka Mungosa kao poslovnog subjekta i zbrinjavanja viška zaposlenih na socijalno odgovoran način.

Hrvatski fond za privatizaciju sazvat će sastanak, u četvrtak, 21. travnja 2005. godine, na koji će pozvati i sindikalne predstavnike, o restrukturiranju poduzeća AKD Mungos i provođenju stečaja s preustrojem u cilju opstanka Mungosa kao poslovnog subjekta i zbrinjavanja viška zaposlenih na socijalno odgovoran način.

Vlada Republike Hrvatske čini sve kako bi pronašla najbolje moguće rješenje za Mungos, a Uprava Munogsa predložila je stečaj s preustrojem kao jedino moguće rješenje u ovom trenutku. Također se vode pregovori predstavnika Vlade Republike Hrvatske i Hrvatskog centra za razminiranje o povećanju budžeta za razminiranje već za 2005. godinu i o definiranju Nacionalnog plana razminiranja Hrvatske do 2009. godine. Cilj tih pregovora je ostvariti veću zaposlenost kapaciteta na poslovima razminiranja, pronaći dodatna sredstva i povećati efikasnost korištenja istih.



Pisane vijesti