Sanader: Gelo nije smijenjen zbog političkih razloga

Premijer Ivo Sanader odbacio je danas tvrdnje da je bivšeg ravnatelja Državnog zavoda za statistiku Jakova Gelu Vlada smijenila zbog političkih razloga.

ZAGREB,29. lipnja(Hina) - Premijer Ivo Sanader odbacio je danas tvrdnje da je bivšeg ravnatelja Državnog zavoda za statistiku Jakova Gelu Vlada smijenila zbog političkih razloga.

Gelo je razriješen jer u stručnom smislu nije odradio posao, a ne zbog političkih zahtjeva, odgovorio je Sanader u 'aktualnom prijepodnevu' Josipu Leki (SDP) koji tvrdi da je Gelo, kao i prije deset godina, smijenjen jer službena statistika nije pokazivala gospodarski rast kako to želi Vlada...

...Premijer Ivo Sanader ispravio je svoju jutrošnju tvrdnju da je bivšeg ravnatelja Državnog zavoda za statistiku Jakova Gelu smijenila i bivša koalicijska vlast, ustvrdivši u Hrvatskom saboru da je Gelo imenovan i razriješen u mandatu njegove Vlade.

Premijer je jutros, odbacujući tvrdnje SDP-ovca Josipa Leke da je Vlada Gelu smijenila iz političkih razloga, kazao da je Gelo razriješen jer posao nije odradio u stručnom smislu, prozivajući SDP-ovce da su ga i oni smijenili na početku koalicijske vlasti.

Na tu je premijerovu tvrdnju reagirala SDP-ova zastupnica Dragica Zgrebec, prozivajući ga da netočnostima i neistinama napada bivšu vladu.

Sanader je potom, kako je izvijestio, naknadnom provjerom utvrdio da je Gelo prvi put razriješen 1995., da ga je njegova Vlada ponovno imenovala na istu dužnost, ali, zbog loše odrađenog posla, i razriješila.

"U slučaju Gele mi smo ga postavili, mi smo ga razriješili", kazao je premijer u 'aktualnom prijepodnevu'.



Pisane vijesti