Sastanak predstavnika Vlade i Mungosa d.o.o.

Danas je u Banskim dvorima održan sastanak predstavnika Vlade Republike Hrvatske i predstavnika zaposlenih u tvrtki Mungos d.o.o.

U ime Vlade RH sastanku su nazočili potpredsjednica Đurđa Adlešič, ministar unutarnjih poslova Berislav Rončević, predsjednik Hrvatskog fonda za privatizaciju Vedran Duvnjak, državni tajnik u Ministarstvu unutarnjih poslova Ivica Buconjić te ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje Otto Jungwirth, dok su zaposlenike Mungosa predstavljali predsjednik Uprave Zlatko Gledec, Nikola Salopek, Braco Gunjača i Mijo Gregorović te predstavnik središnjice Hrvatske udruge sindikata Mario Iveković.

Zaključeno je da društvo Mungos d.o.o. kao tvrtka za razminiranje treba biti preustrojena na socijalno i gospodarski prihvatljiv način, nastavljajući razgovore između socijalnih partnera i vlasnika, Hrvatskog fonda za privatizaciju. Odlučeno je i da predsjednik Uprave Zlatko Gledec do petka, 12. rujna 2008. godine, sve podatke i aktualnosti vezane uz trenutnu situaciju u Mungosu d.o.o. dostavi Vladi Republike Hrvatske, a ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje Otto Jungwirth do istoga roka Vladi će dostaviti Izvješće o testiranju i licenciranju metal-detektora.

Obje su se strane složile kako društvo Mungos d.o.o. u državnom vlasništvu treba dobiti poseban status, preustrojen u tvrtku za razminiranje u vlasništvu MUP-a, HCR-a ili Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, odnosno kako treba odabrati najprihvatljiviji model preustroja. Sudionici sastanka izrazili su uvjerenje da će se ovi pregovori završiti jednako uspješno kao što su završili i pregovori sa sindikatima zaposlenih na poslovima razminiranja.

Idući sastanak predviđen je za 16. rujna ove godine.



Pisane vijesti