Schwarz-Schilling izvijestio premijera Sanadera o stanju u BiH

Visoki predstavnik za Bosnu i Hercegovinu Christain Schwarz-Schilling i predsjednik hrvatske vlade Ivo Sanader sastali su se u petak u Sarajevu i razgovarali o ukupnom stanju u BiH, priopćio je Ured Visokog predstavnika (OHR).

SARAJEVO, 30. ožujka (Hina) - Visoki predstavnik za Bosnu i Hercegovinu Christain Schwarz-Schilling i predsjednik hrvatske vlade Ivo Sanader sastali su se u petak u Sarajevu i razgovarali o ukupnom stanju u BiH, priopćio je Ured Visokog predstavnika (OHR).

U razgovoru iza zatvorenih vrata, o kojemu novinari nisu bili unaprijed obaviješteni, Schwarz-Schilling je izvijestio premijera Sanadera o trenutačnom stanju u BiH, produženju mandata Visokog predstavnika i posljednjim zbivanjima povezanim s provedbom ključnih reformi u BiH.

U priopćenju se također navodi kako je Schwarz-Schilling hrvatskom premijeru skrenuo pozornost na značenje procesa ustavne reforme u BiH, potpore koju tome planira pružiti međunarodna zajednica kao i na ukupnu buduću ulogu međunarodne zajednice u toj zemlji.

"Visoki predstavnik potaknuo je premijera Sanadera na nastavak konstruktivne uloge u rješavanju svih preostalih bilateralnih pitanja između BiH i Hrvatske", priopćio je OHR.



Pisane vijesti