Slavljenički koncert "Vukovar u srcu"

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/slavljenicki_koncert_vukovar_u_srcu.jpg

VUKOVAR, 25. lipnja 2011. (Hina) - U povodu Dana državnosti Republike Hrvatske i završetka izobrazbe na hrvatskim vojnim školama u sastavu Hrvatskog vojnog učilišta "Petar Zrinski", u vukovarskom parku Dvorca Eltz održan je večeras koncert "Vukovar u srcu" Simfonijskog puhačkog orkestra Oružanih snaga RH i Klape Hrvatske ratne mornarice (HRM) "Sveti Juraj".

Pored brojnih Vukovaraca, koncertu, koji je dar Vlade RH građanima Vukovara, nazočni su bili i predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić te predsjednica Vlade Jadranka Kosor kao i drugi državni i lokalni dužnosnici.

Simfonijski puhački orkestar Oružanih snaga RH, pod ravnanjem Miroslava Vukovojaca-Dugana i Klapa HRM-a "Sveti Juraj" izveli su niz domoljubnih skladbi i pjesama u klapskoj obradi.

Orkestar Oružanih snaga Republike Hrvatske, reprezentativni orkestar Republike Hrvatske, osnovan je 1991. godine kao nastavak tradicije glazbenih sastava u hrvatskim vojnim postrojbama. Orkestar izvršava protokolarne zadaće za potrebe državnog i vojnog protokola.

Klapa "Sveti Juraj" Hrvatske ratne mornarice osnovana je 2001. godine u Splitu s ciljem očuvanja i promicanja kulture a cappella pjevanja dalmatinske klapske pjesme, skladbi sakralnog i domoljubnog karaktera.

Svečanošću u vojarni 204. vukovarske brigade kojoj su nazočni bili predsjednik Republike Ivo Josipović, Hrvatskog sabora Luka Bebić, predsjednica Vlade Jadranka Kosor te vojni vrh, poslijepodne je u Vukovaru obilježen Dan državnosti i završetak izobrazbe na svim razinama vojnih škola u sastavu Hrvatskog vojnog učilišta "Petar Zrinski".



Pisane vijesti