Slovačka: Predsjednik Vlade RH s predstavnicima Hrvatske zajednice

Predsjednik Vlade RH dr. sc. Ivo Sanader u Slovačkoj se u petak poslijepodne sastao s predstavnicima Hrvatske zajednice u Devinskom Novom Selu te je obišao Hrvatski centar i muzej koji su u izgradnji u tom mjestu 20-ak km udaljenom od Bratislave.

BRATISLAVA, 11. ožujka 2005. (Hina) - Predsjednik Vlade RH dr. sc. Ivo Sanader u Slovačkoj se u petak poslijepodne sastao s predstavnicima Hrvatske zajednice u Devinskom Novom Selu te je obišao Hrvatski centar i muzej koji su u izgradnji u tom mjestu 20-ak km udaljenom od Bratislave.

"Naše manjine Hrvatska u Slovačkoj i Slovačka u Hrvatskoj još su jedan razlog više za razvijanje dobrih odnosa" dviju zemalja, rekao je premijer Sanader, obećavši financijsku pomoć Hrvatske u dovršetku Hrvatskog centra.

Posjetom Devinskom Novom Selu premijer Sanader završio je službeni dio boravka u Slovačkoj. Neslužbene razgovore sa slovačkim dužnosnicima među kojima i s predsjednikom Ivanom Gašparovičem Sanader će, na poziv premijera Mikulaša Dzurinde nastaviti i tijekom vikenda u Visokim Tatrama.



Pisane vijesti