Smederevo: Počeo trilateralni sastanak Kosor-Pahor-Tadić

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/smederevo_poceo_trilateralni_sastanak_kosor_pahor_tadic.jpg

SMEDEREVO, 1. travnja 2011. (Hina) - Predsjednica hrvatske vlade Jadranka Kosor stigla je u petak prijepodne u vilu "Zlatni breg" kod srbijanskog grada Smedereva, gdje će sudjelovati na neformalnom trilateralnom sastanku sa srbijanskim predsjednikom Borisom Tadićem i slovenskim premijerom Borutom Pahorom.

Srbijanski predsjednik dočekao je prvo premijera Pahora, a odmah potom i premijerku Kosor. Nakon zajedničkog fotografiranja, troje čelnika, koji nisu davali izjave, uputilo se na zajednički sastanak. To će biti drugi takav sastanak visokih dužnosnika triju država nakon raspada bivše Jugoslavije, nakon što je prvi održan početkom ožujka 2010. u slovenskom gradiću Ptuju.

Na sastanku će, kako se očekuje, biti riječi o ekonomskoj i političkoj suradnji te procesu europskih integracija regije, kao i o pitanjima granica i optužnica te donatorskoj konferencije za izbjegle. Očekuje se da bi se među temama razgovora troje dužnosnika mogla naći i suradnja na području vojne industrije, kao i problemi u južnom Mediteranu.

Nakon sastanka, Kosor, Tadić i Pahor zajedno će se obratiti predstavnicima medija. Sastanak prate brojni novinari iz triju država, kojih, prema neslužbenim informacijama, ima oko 150.

Premijerka Kosor boravak u Srbiji nastavit će popodne u vladi Srbije, susretom sa srbijanskim premijerom Mirkom Cvetkovićem, nakon čega bi trebala posjetiti hrvatsko veleposlanstvo u Beogradu te se tamo susresti sa predstavnicima hrvatske zajednice u Srbiji.



Pisane vijesti