Sućut predsjednika Vlade u povodu smrti Nikice Valentića

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je sućut obitelji u povodu smrti gospodina Nikice Valentića, u kojoj stoji:

"Poštovana obitelji,
 
s iskrenim žaljenjem primio sam vijest o preranoj smrti gospodina Nikice Valentića, bivšeg predsjednika hrvatske Vlade, kojeg sam osobno poznavao i izuzetno cijenio.
 
U ovim tužnim trenucima suosjećamo s vama i sjećamo se čovjeka koji je svojim radom i djelovanjem ostavio neizbrisiv trag u hrvatskoj političkoj povijesti.
 
Bio je predsjednik Vlade tijekom sudbonosnih dana Domovinskog rata te je kao političar, pravnik i gospodarstvenik, svoje znanje i iskustvo utkao u temelje samostalne i slobodne Hrvatske.
 
Tijekom njegovog premijerskog mandata, zahvaljujući stabilizacijskom programu i uvođenju nove nacionalne valute, stvoreni su preduvjeti za zaustavljanje inflacije, kao i za pripremu i provedbu ključnih vojnih operacija koje su dovele do kraja rata u Hrvatskoj. Ujedno, Hrvatska je tada zbrinula brojne izbjeglice i prognanike.
 
Obnašajući u dva mandata dužnost zastupnika u Hrvatskom saboru svoj je obol dao i u zakonodavnoj vlasti.
 
Odlaskom Nikice Valentića izgubili smo prijatelja, suradnika i državnika, koji je sjedinjavao znanje, rad i iskustvo te svojom ličkom tvrdoglavošću, kako je sam znao reći, svladavao prepreke i rješavao probleme.
 
Molim Vas da uime Vlade i moje osobno primite izraze iskrene sućuti i najdubljeg poštovanja."
 

Pisane vijesti