Susret predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i kardinala Josipa Bozanića

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić i predsjednik Vlade Andrej Plenković susreli su se u srijedu u nadbiskupskom Uredu na Kaptolu i razgovarali o aktualnim društvenim zbivanjima te istaknuli želju da Božić učvrsti zajedništvo i pobudi novu nadu.

"U predbožićnom ozračju premijer i kardinal osvrnuli su se na aktualna društvena zbivanja sa željom da Božić sve obdari radošću i mirom, da učvrsti zajedništvo u hrvatskom društvu i probudi nove nade", istaknuli su iz Tiskovnog ureda Zagrebačke nadbiskupije.

U pratnji predsjednika Vlade bili su ministrica kulture i medija i predsjednica Komisije za odnose s vjerskim zajednicama Nina Obuljen Koržinek, posebni savjetnik predsjednika Vlade za vanjsku politiku i obranu Mate Granić i posebni savjetnik predsjednika Vlade za društvena pitanja akademik Zvonko Kusić.

Susretu su nazočili i generalni vikar Zagrebačke nadbiskupije i moderator Nadbiskupskog duhovnog stola mons. Tomislav Subotičanec te biskupski vikar i kancelar Zagrebačke nadbiskupije preč. Marko Kovač.

Izvor: IKA/Vlada

Pisane vijesti