Svečanost zatvaranja IPA 2011 FF RAC twinning light projekta

U Banskim je dvorima danas održana svečanost zatvaranja IPA 2011 FF RAC twinning light projekta „Jačanje kapaciteta za provedbu Strategije procjene učinaka propisa za razdoblje od 2013. do 2015. godine“.
Rezultate projekta predstavila je Julie O'Connell, voditeljica projekta i ključni ekspert, a nazočnima su se obratili i  Ian Cliff, otpravnik poslova Veleposlanstva Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske u Republici Hrvatskoj  te Zdenka Pogarčić, ravnateljica Ureda za zakonodavstvo Vlade Republike Hrvatske i voditeljica projekta.
Cilj projekta s proračunom od 225.000 eura, bio je usmjeren na povećanje kvalitete zakonodavstva pomoću procjene učinaka propisa čime bi se pridonijelo kvalitetnijem radu državne uprave u izradi jasnih i nedvosmislenih propisa. Kroz provedeni projekt ojačani su kapaciteti Ureda za zakonodavstvo i središnjih tijela državne uprave u provedbi sustava procjene učinaka propisa u zakonodavnom postupku, s posebnim naglaskom na jačanje kapaciteta za analizu gospodarskih, socijalnih i okolišnih učinaka prilikom izrade propisa.
Ravnateljica Pogarčić posebno je istaknula velik interes za edukaciju održanu u sklopu projekta. Ukupno je na različitim radionicama sudjelovalo preko 100 sudionika iz tijela državne uprave, poslovne zajednice i civilnog društva. Pogarčić je naglasila da  ovako velik interes i odaziv pokazuje potrebu državnih službenika i drugih sudionika za produbljivanjem znanja u području procjene učinaka propisa,  s ciljem učinkovitije primjene tog mehanizma pri njihovoj izradi.
Projekt je u cijelosti financiran iz IPA 2011 pretpristupnog programa, a proveden je u razdoblju od travnja do listopada 2015. godine, u suradnji s twinning partnerom iz Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske. 

Pisane vijesti