Ustrojavanje agilnih timova za uspješniju digitalizaciju javnih usluga

U Državnoj školi za javnu upravu u Zagrebu od 21. - 23. siječnja 2019. održat će se radionica za dužnosnike i službenike “Digitalizacija javnih usluga”. Radionicu će voditi eminentni profesori sveučilišta Harvard Kennedy School of Government

 

Nakon konzultacija s predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem profesori sveučilišta Harvard Kennedy School of Government razradili su program za potrebe hrvatskog državnog i javnog sektora te izazove u digitaliziranju javnih usluga.
 
"Digitalizacija je alat kojim možemo premostiti razlike koje proizlaze iz regionalnih različitosti u Hrvatskoj i značajno poboljšati razinu usluge koje država pruža svojim građanima, a samim time podignuti kvalitetu života u mjestima koja su udaljena od velikih gradskih centara. Očekivanja od ove radionice su velika i ukoliko bude ocijenjena kao uspješna suradnja će se nastaviti i u sljedećoj godini”, rekao je premijer Plenković.
 
“Naša je namjera izgraditi timove koji suvereno vladaju terminologijom i principima Agilnog projektnog menadžmenta te uspješno svladavaju probleme u kompleksnim sustavima“, rekla je posebna savjetnica predsjednika Vlade, Ivana Vukov zadužena za unaprjeđenje javnih politika, i sama alumna harvardskog Sveučilišta.
 
Uvođenje digitalnih rješenja podrazumijeva kritičnu masu pojedinaca koji će svoja nova znanja usmjeriti prema osmišljavanju, testiranju, implementiranju i praćenju funkcionalnosti rješenja koja se uvode. U praksi to znači potpuno nov pristup, stvaranje agilnih timova koji uspješnije svladavaju probleme sustava s ciljem što bolje organizacije, praćenja zadataka i implementacije velikih projekata digitalizacije u javnom sektoru.
 
Sadržaj ove radionice usredotočit će se na područje zdravstva kao kompleksnog sustava u kojem digitalizacija može donijeti vrlo visoku razinu pozitivne promjene kvalitete života za svakog hrvatskog građanina.
 
Više informacija možete dobiti na službenim stranicama sveučilišta Harvard:
 
www.hks.harvard.edu/announcements/harvard-kennedy-school-new-fund-support-training-civil-servants
 
 
 
 

Pisane vijesti | Andrej Plenković