Vlada: 3,5 milijuna kuna financijske pomoći Japanu

ZAGREB, 17. ožujka 2011.(Hina) - Hrvatska vlada danas je donijela odluku o 3,5 milijuna kuna finacijske pomoći Japanu za ublažavanje posljedica potresa i tsunamija koji je pogodio tu zemlju.

Pomoć stanovništvu Japana ići će kroz aktivnosti Crvenog križa, a Vlada je ponudila i mogućnost smještaja majki s djecom u turističkim kapacitetima u Hrvatskoj, kao i kapacitete KBC-a Rebro za osobe koje imaju posljedice nemilih događaja koji su pogodili Japan.

Vlada je danas donijela i odluku o prijenosu zemljišta u vlasništvu države Gradu Bakru u svrhu izgradnje Industrijske zone "Kukljanovo".

Riječ je o zemljištu površine nešto veće od 247 tisuća metara četvornih, a vrijednost mu se procjenjuje na 127 milijuna kuna.

Nakon što je premijerka Jadranka Kosor danas predstavila desetak investicijskih projekata javnog sektora, vrijednih oko 13 milijardi kuna, Vlada je na sjednici osnovala Hrvatski odbor za investicije.

To će savjetodavno tijelo predlagati mjera za poboljšanje investicijske klime i uklanjanje prepreka ulaganjima.

U tom će Odboru biti dva potpredsjednika Vlade - Gordan Jandroković i Domagoj Milošević, ministrica financija Martina Dalić, ministar graditeljstva Branko Bačić, predsjednik i glavni direktor HUP-a Ivan Ergović i Davor Majetić, čelnici Privredne banke Zagreb i Zagrebačke banke Božo Prka i Franjo Luković, predsjednik HGK Nadan Vidošević i predsjednik Uprave HBOR-a Anton Kovačev.



Pisane vijesti