Vlada: 6,1 milijuna kuna pomoći za štete iz 2005.

Subvencioniranje osiguranja usjeva jedini je način da poljoprivrednici adekvatno nadoknade štete od elementarnih nepogoda, istaknuo je ministar financija Ivan Šuker na sjednici Vlade koja je za ublažavanje posljedica šteta nastalih 2005. izdvojila 6,1 milijun kuna.

ZAGREB, 10. svibnja 2006. (Hina) - Subvencioniranje osiguranja usjeva jedini je način da poljoprivrednici adekvatno nadoknade štete od elementarnih nepogoda, istaknuo je ministar financija Ivan Šuker na sjednici Vlade koja je za ublažavanje posljedica šteta nastalih 2005. izdvojila 6,1 milijun kuna.

Neke lokalne jedinice već su se uključile u subvencioniranje osiguranja kod osiguravajućih društava, rekao je Šuker navodeći da u takvim slučajevima općine, županije, država i poljoprivrednici participiraju s po 25% iznosa osiguranja.

Pomoć koju je Vlada danas odobrila podijeliti će 57 gradova i općina u 14 županija u kojima je prijavljeno gotovo potpuno oštećenje poljoprivrednih kultura.

U 32 inspekcijska nadzora provedena od listopada prošle do konca ožujka ove godine otkriveno je 138 povreda zakonskih odredbi o zapošljavanju malodobnika, radi čega su podnijete prekršajne i kaznene prijave, izvijestila je potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor.

Malodobnici su radili kao konobari, frizeri, kuhari, glumci, voditelji dječjih programa te na nizu drugih pomoćnih poslova.

Vlada je 26. svibnja proglasila Nacionalnim danom darivanja i presađivanja organa i tkiva.



Pisane vijesti