Vlada: Autonomnoj ženskoj kući 200 tisuća kuna

Autonomnoj ženskoj kući Zagreb, koja skrbi za žrtve nasilja u obitelji, hrvatska je Vlada danas odobrila jednokratnu pomoć u iznosu od 200 tisuća kuna.

ZAGREB, 17. studenog 2005. (Hina) - Autonomnoj ženskoj kući Zagreb, koja skrbi za žrtve nasilja u obitelji, hrvatska je Vlada danas odobrila jednokratnu pomoć u iznosu od 200 tisuća kuna.

Za Autonomnu kuću mora se naći sustavno rješenje, jer se ne može svake godine gasiti vatru, rekla je ministrica zaštite okoliša Marina Matulović Dropulić suglasivši se s razmišljanjima drugih članova Vlade da bi grad Zagreb mogao pomoći Kući.

Na sljedećem sastanku s predstavnicima Grada, najavio je premijer Ivo Sanader, to će biti jedna od tema.

Autonomna ženska kuća Zagreb radi sjajan posao i ovo je najmanje što Vlada može učiniti, kazao je Sanader dodavši da je to mali korak u ogromnoj borbi protiv nasilja u obitelji.

Opetovao je da nasilje u obitelji, nad ženama i djecom, nije kavalirski delikt nego kriminal i nasilje protiv kojega će se Vlada boriti.

Potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor pozvala je lokalne vlasti, poglavito Zagreb, da se više uključe u borbu protiv nasilja u obitelji.



Pisane vijesti