Vlada će kao i dosad biti uz Varaždinsku županiju

U povodu Dana Varaždinske županije, koji se obilježava na blagdan Male Gospe, predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanoj sjednici Županijske skupštine te naglasio kako će Vlada kao i dosad biti uz Varaždinsku županiju i sjever Hrvatske. 

Uz čestitke povodom Dana Varaždinske županije, Plenković je čestitao ministrici regionalnoga razvoja i fondova EU Nataši Tramišak, članovima Vlade i županima koji rade na potpisivanju Razvojnog sporazuma za sjever Hrvatske.

"Taj sporazum smo prošle godine čvrsto definirali u programu Vlade, vrijedit će više od 15 milijardi kuna, a inspiriran je izvrsnim rezultatima projekta Slavonija, Baranja i Srijem”, rekao je premijer dodavši kako će Sporazum omogućiti koheziju i učinkovitu provedbu projekata.

Plenković je naglasio i da je Varaždinska županija u proteklom razdoblju povećala izvoz, zahvaljujući zajedničkim mjerama. "Očuvali smo radna mjesta. Hrvatska je bez socijalne frakture i podjele u društvu, gdje bi određeni ljudi ostali bez posla i bez egzistencije a tvrtke završile u stečaju, prošla kroz covid krizu“, ustvrdio je i istaknuo kako nas nakon krize čeka desetljeće razvoja uz dosad neviđenu količinu europskih sredstava.

Stričak: Za realizaciju ključnih projekata očekujem snažnu podršku i odličnu suradnju s državom

Varaždinski župan Anđelko Stričak poručio je kako za realizaciju ključnih projekata očekuje snažnu podršku i odličnu suradnju s državnom razinom. "Samo takvim pristupom i dijalogom Varaždinska županija može postati mjesto u kojem se svi osjećaju ugodno i sigurno”, rekao je Stričak. Cilj je očuvati prirodna i kulturna blaga Varaždinske županije  te stanovnicima omogućiti iskorak kroz projekte iz područja prometa, zdravstva, obrazovanja, gospodarstva.

Na svečanoj sjednici uručena su i priznanja pa je nagrada za životno djelo posthumno dodijeljena Branku Kežmanu, dugogodišnjem predsjedniku ludbreške Udruge vinogradara "Trsek“, a za iznimna postignuća u protekloj godini Općoj bolnici Varaždin i epidemiologinji Katici Čusek Adamić. Nagrade su dobile i udruge "Varaždinsko bučino ulje" i "Zasadi drvo, ne budi panj" te poduzetnik i vinar Robert Kopjar.

Župan Stričak nagradio je najboljeg učenika završnog razreda srednje škole u Varaždinskoj županiji Sebastijana Tukača, a Zasebnoj postrojbi PU varaždinske uručio je priznanje povodom 30. godišnjice osnutka.

Izvor: Hina/Vlada

Pisane vijesti | Andrej Plenković