Vlada će s dodatnih pola milijarde kuna dovršiti projekt Rebro

Premijer Ivo Sanader izjavio je da Vlada želi dovršiti projekt proširenja KBC Rebro te najavio da će za to Vlada za oko pola milijarde kuna proširiti kreditni aranžman.

ZAGREB, 14. rujna (Hina) - Premijer Ivo Sanader izjavio je da Vlada želi dovršiti projekt proširenja KBC Rebro te najavio da će za to Vlada za oko pola milijarde kuna proširiti kreditni aranžman.

Za oko 500 milijuna kuna proširit ćemo kreditni aranžman, kako bi se mogao dovršiti projekt Rebro, izjavio je Sanader na sjednici Vlade koja je prihvatila više odluka o osiguranju proračunskog novca za opremanje zdravstvenih ustanova.

Rebro kao projekt je apsolutno dobar, ali ne u kaubojskoj izvedbi kako je to činila bivša Vlada koja je razmišljala samo o građevini, a ne i o medicinskoj opremi, energetici, parkirnim mjestima, i slično, rekao je ministar zdravstva Neven Ljubičić.

Taj projekt dominantno će biti vezan uz nabavku medicinske opreme, s HEP-om je već riješeno pitanje energetike čime se uštedjelo oko 50 milijuna kuna .

Vlada će, kaže, imati snage završiti projekt Rebro koji bi, najavljuje ministar, trebao profunkcionirati već iduće godine.

Ljubičić je najavio da će Vlada osnovati dva nova kardijalna centra u Splitu i Osijeku, te s opremanjem postojećih centara čime će se, tvrdi, značajno smanjiti liste čekanja i podići kvaliteta usluge.

Izvijestio je da je Vlada u tri godine mandata u opremanje zdravstvenih ustanova uložila oko 515 milijuna kuna, što je, tvrdi, za 45 posto više nego što je izdvojila bivša Vlada u cijelom mandatu.

Današnjim odlukama Vlade pak za nabavku medicinske opreme u tri godine osigurat će se ukupno 70-ak milijuna kuna.



Pisane vijesti