Vlada: Čobanković na čelu Upravnog vijeća Državne ergele lipicanaca

ZAGREB, 17. srpnja 2008. (Hina) - Ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković imenovan je na zatvorenom dijelu današnje sjednice Vlade za predsjednika Upravnog vijeća Državne ergele lipicanaca, u koji su za članove imenovani i Pavo Šarčević te Davor Vlaović.

Za novog državnog tajnika Ministarstva obrane Vlada je imenovala Gordana Čačića.

Inga Žic je pak imenovana ravnateljicom Uprave za rad i tržište rada, a Dražen Ivanušec ravnateljem Uprave za sustav javne nabave u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva, dok je Nevenka Novosel imenovana vršiteljicom dužnosti ravnatelja Državnog zavoda za nuklearnu sigurnost, umjesto Matjaža Praha, koji na vlastiti zahtjev s tog mjesta odlazi 1. kolovoza.

Na dužnosti zamjenika ravnatelja Državnog zavoda za zaštitu od zračenja Vlada je potvrdila Nikšu Sviličića, dok je za novu pomoćnicu glavnog državnog inspektora u Službi pravnih poslova Državnog inspektorata imenovana Višnja Gregić Biondić.

Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice imenovala i nove predsjednike i članove Upravnih vijeća nekoliko zavoda iz djelokruga Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja.

Na čelu Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za poljoprivrednu savjetodavnu službu, temeljem odluke Vlade, bit će pak Josip Kraljičković, dok će članovi tog vijeća biti Miljenko Ernoić i Ivan Hodalić. Predsjednik Upravnog vijeća Zavoda za voćarstvo bit će Srećko Selanac, a članovi Anđelko Horvat i Silvia Cikoš.

U Upravno vijeće Hrvatskog stočarskog centra imenovani su pak Krešimir Kuterovac (predsjednik) te Damir Vinković i Josip Vinceković (članovi), a Hrvatskog zavoda za vinogradarstvo i vinarstvo Jasna Čačić (predsjednica) te Mladen Papak i Zlatan Plenković (članovi).

Savjet za održivi razvoj i zaštitu okoliša Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva sačinjavat će pak Natalija Koprivanac, kao predsjednica Savjeta te članovi Lidija Pavić Rogošić, Ljubomir Jeftić, Kamilo Čuljak, Nenad Smodlaka, Zlatko Milanović, Damir Subašić, Tatjana Krička i Ljiljanka Mitoš Svoboda.



Pisane vijesti