Vlada: Druga faza privatizacije Ine započet će do kraja 2005.

Hrvatska Vlada produžila je danas rok za početak javne prodaje dionica Ine i umjesto do 4. lipnja, taj posao treba započeti do 31. prosinca ove godine.

ZAGREB,28. travnja(Hina) - Hrvatska Vlada produžila je danas rok za početak javne prodaje dionica Ine i umjesto do 4. lipnja, taj posao treba započeti do 31. prosinca ove godine.

Vlada je, naime, na današnjoj zatvorenoj sjednici izmijenila Odluku o redoslijedu i dinamici privatizacije hrvatske naftne kompanije, te za nju zatražila suglasnost Hrvatskog sabora.

Produljenje roka za drugu fazu privatizacije Ine, u kojoj bi se na burzi trebalo naći 15 posto dionica Ine, Vlada objašnjava time da do sada nije donešena ni odluka o pokretanju postupka javne prodaje dionica Ine, te da stoga što je riječ o veoma složenom i dugotrajnom postupku nije moguće ispoštovati rok do 4. lipnja.

Samu odluku Vlada je nadopunila i točkom u kojoj izričito kaže da će se radi pripreme i provođenja postupka juavne ponude dionica Inje objaviti međunarodni natječaj za odabir savjetnika ili više njih.

Vlada je dala i državna jamstva za zaduženja sisačke i splitske željezare, namijenjena investiranju u obrtni kapital i osnovna sredstva dviju željezara.

Jamstvo Vlade sisačka Valjaonica cijevi dobila je za zaduženje kod Zagrebačke banke na ukupno 17,5 milijuna američkih dolara, a splitska Željezara za zaduženje kod Nove banke na iznos od 5,9 milijuna eura.

Vlada je dala zeleno svjetlo osnivanju Arheološkog muzeja u Osijeku i Muzeja Narone u Svetom Vidu pokraj Metkovića.



Pisane vijesti