Vlada: Imenovanja i razrješenja

Hrvatska je Vlada danas razriješila dužnosti pomoćnika ministrice pravosuđa Jakšu Muljačića s obrazloženjem da odlazi na novu dužnost.

ZAGREB, 1. rujna 2006. (Hina) - Hrvatska je Vlada danas razriješila dužnosti pomoćnika ministrice pravosuđa Jakšu Muljačića s obrazloženjem da odlazi na novu dužnost.

Objašnjenje o kojoj se novoj dužnosti radi nije bilo moguće doznati u Banskim dvorima, nedugo nakon što je Vlada na zatvorenom dijelu sjednice donijela odluku o razrješenju.

Muljačić je kao pomoćnik ministrice vodio Upravu za suradnju s Međunarodnim kaznenim sudovima, a te će poslove sada u sklopu svoje sadašnje dužnosti državne tajnice u Ministarstvu pravosuđa preuzeti Snježana Bagić.

Vlada je danas Upravnom vijeću Agencije za promicanje izvoza i ulaganja predložila da dužnosti ravnatelja Agencije razriješi Željka Kirinčića te na tu dužnost imenuje Slobodana Mikca. Budući da je Slobodan Mikac do sada bio član Upravnog vijeća Agencije te pomoćnik ministra gospodarstva, rada i poduzetništva, Vlada ga je razriješila tih dužnosti.

Nakon provedenoga javnog natječaja, Vlada je Upravnom vijeću Centra za ljudska prava za ravnatelja toga Centra predložila Tina Gazivodu.

Istodobno Vladinom odlukom s mjesta člana Uprave Hrvatskih cesta opozvan je Žarko Bubalo.



Pisane vijesti