Vlada: Imenovanja i razrješenja

ZAGREB, 21. veljače 2008. (Hina) - Vlada je danas Tamaru Obradović Mazal imenovala državnom tajnicom u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva.

Na tu dužnost Tamara Obradović Mazal dolazi s mjesta pomoćnice ministra vanjskih poslova i europskih integracija.

U Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Vlada je, na zatvorenom dijelu sjednice, državnim tajnicima imenovala Krunoslava Mesarića i Zoricu Lučić, koji na ta mjesta dolaze s mjesta tajnika Ministarstva, odnosno pomoćnice ministrice.

Za državnike tajnike u Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi ponovno su imenovani Ante Zvonimir Golem i Dorica Nikolić.

Vlada je za ravnateljicu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje ponovno imenovala Ankicu Paun Jarallah.

U Nadzorni odbor Hrvatske banke za obnovu i razvoj Vlada imenuje pet ministara, a danas je predložila da to budu ministri Ivan Šuker, Petar Čobanković, Božidar Pankretić, Damir Bajs i Božidar Kalmeta.

Vlada je Skupštini Croatia osiguranja danas predložila da u Nadzornom odboru te tvrtke ostanu Ivan Šuker i Andrija Hebrang, a Branka Vukelića zamijenio bi Miljenko Boban.

Uz opoziv i imenovanje ta tri preostala člana iz Vlade podsjećaju da su već ranije, krajem siječnja predložili da u Nadzorni odbor Croatia osiguranja uđu Gzima Redžepi i Božidar Pankretić i to umjesto opozvanih Martine Dalić i Grge Ivezića.



Pisane vijesti