Vlada: Imenovanja i razrješenja

ZAGREB, 15. svibnja 2008. (Hina) - Hrvatska Vlada danas je za novog ravnatelja Financijske policije imenovala Zlatka Jurina, a Danijela Stepić imenovana je ravnateljicom Uprave za harmonizaciju unutarnje revizije i financijske kontrole u Ministarstvu financija.

Oni će na tim mjestima zamijeniti dvoje dosadašnjih pomoćnika ministra financija - Ljerku Linzbauer i Jakova Sučića, koje je Vlada razriješila na njihov osobni zahtjev.

U Ministarstvu financija imenovana su još dva ravnatelja uprava - Stanko Kršlović za ravnatelja Zavoda za makroekonomske analize i planiranje, te Ivana Jakir Bajo za ravnateljicu Uprave za izvršavanje državnog proračuna.

Tri nova ravnatelja uprava dobiva i Ministarstvo obrane - Nenad Smolčec imenovan je ravnateljem Uprave za ljudske resurse, Darko Polanec ravnateljem Uprave za materijalne resurse, te Ivan Brković ravnateljem Uprave za financije i proračun.

U Ministarstvu gospodarstva dužnosti pomoćnika ministara razriješeni su Petar Tolić, Samir Šahinović, Ružica Terze, te Ivan Bračić, a imenovano je nekoliko ravnatelja uprava, među njima i novi ravnatelj Ravnateljstva za robne zalihe - Tomislav Tomić.

U tom Ministarstvu imenovani su ravnatelji još sedam uprava - Siniša Šket (Uprava za industriju i privatizaciju), Rudolf Vujević (Uprava za rad i tržište rada), Milenko Popović (Uprava za mirovinsko osiguranje), Ivana Sučić (Uprava za međunarodne gospodarske odnose i trgovinsku politiku), Darko Horvat (Uprava za obrt), Tihana Kraljić (Uprava za mala i srednja trgovačka društva i zadruge), te Branimir Horaček (Uprava za energetiku i rudarstvo).

Odlučujući o razrješenjima i imenovanjima na današnjem zatvorenom dijelu sjednice, Vlada je na dužnost državnog tajnika u Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi imenovala Dražena Jurkovića.

U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa ravnateljem Uprave za zajedničke programe imenovan je Jozo Ćavar, dok je dužnosti pomoćnika ministra razriješen Martin Oršolić.

U Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti tajnicom Ministarstva imenovana je Ines Milun, a to Ministarstvo dobiva i ravnatelje dviju uprava - Jadranka Matković imenovana je ravnateljicom Uprave za proračun i financije, a Zdenko Žunić ravnateljem Uprave za obitelj.

Vlada je imenovala i novi sastav Povjerenstva za dodjelu koncesija za korištenje poljoprivrednog zemljišta u državnom vlasništvu i u njemu su Krešimir Kuterovac (ujedno i predsjednik), te članovi - Stjepan Mikolčić, Željko Vincek, Darko Koren i Ivica Klem, a tajnica će i nadalje biti Nevenka Vesković.

U Središnjem državnom uredu za razvojnu strategiju i koordinaciju fondova EU Vlada je za zamjenika državnog tajnika u Odjelu za programe EU namijenjene jačanju institucionalne sposobnosti za pridruživanje imenovala Zvonimira Savića.



Pisane vijesti