Vlada nije kod Ine intervenirala zbog cijene goriva

RIJEKA,25. siječnja 2011.(Hina) - Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor izjavila je danas u Rijeci kako vlada nije intervenirala da Ina ne poveća cijenu goriva.

dgovarajući na novinarsko pitanje po kojem bi se iz izjave za radio potpredsjednika vlade Petra Čobankovića moglo zaključiti da je vlada intervenirala kod Ine, premijerka Kosor je kazala da ne zna što je Čobanković, kao potpredsjednik vlade zadužen za gospodarstvo, rekao, ali vlada i ministarstvo gospodarstva nisu intervenirali.

Ina samostalno odlučuje i ima pravo odlučivati o tome kad, s obzirom na sve uvjete, treba podići ili eventualno spustiti cijenu goriva, ustvrdila je.

Ono što je vlada učinila je da je prema novim načelima izabrala nove članove u Nadzornom odboru Ine, a prema kriteriju da se on što više depolitizira te da u nj uđu stručnjaci. To su bila načela za sva poduzeća u kojima država ima pretežito vlasništvo, kazala je. Izabrani su članovi prema kriterijima stručnosti da bi tvrtke još bolje radile, istaknula je.

Komentirajući na novinarski upit raspisivanje trećeg kruga privatizacije za brodogradilište "3. Maj", Kosor je kazala da je taj natječaj na tragu zadovoljenja svih uvjeta kako bi se zatvorilo 8. poglavlje te cjelokupni pristupni pregovori s EU-om.

"Vjerujem da će ovaj postupak biti uspješan i da će biti dobrih vijesti za sve nas", rekla je.



Pisane vijesti