Vlada osnovala radnu skupinu za strategiju razvoja civilnog društva

Vlada je danas osnovala radnu skupinu koja treba izraditi nacrt nacionalne strategije za razvoj civilnog društva i najkasnije je do konca travnja dostaviti Uredu za udruge koji će je uputiti Vladi.

ZAGREB, 12. siječnja(Hina) - Vlada je danas osnovala radnu skupinu koja treba izraditi nacrt nacionalne strategije za razvoj civilnog društva i najkasnije je do konca travnja dostaviti Uredu za udruge koji će je uputiti Vladi.

Vlada je pozvala i 19 tijela i udruga da u roku osam dana predlože svoje predstavnike.

Uz nekoliliko ministarstava i državnih ureda, u radnu će skupinu ući i predstavnici Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, Hrvatskog pravnog centra, GONG-a, Ženske mreže Hrvatske, Zajednice saveza osoba s invaliditetom, Udruge hrvatskih pacijenata.

U sastav radne skupine ući će i predstavnici udruga Potrošač i Eko Kvarner, Koordinacije udruga iz Domovinskog rata, te Hrvatskog caritasa.

Vlada je osnovala i Organizacijski odbor za pripremu programa obilježavanja "Godine Nikole Tesle", u kojem će biti 30-ak članova, a na čelu predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks.

Godinom Nikole Tesle proglašena je 2006.

Premijer Ivo Sanader najavio je razgovore da se spomenik Tesli, koji se nalazi u tvornici RIZ, premjesti pred Osnovnu školu Nikola Tesla, u zagrebačkom naselju Prečko.



Pisane vijesti