Vlada: Premijer i ministar zdravstva javno ukorili Renata Mittermayera

Pomoćnik ministra zdravstva Renato Mittermayer danas je javno ukoren zbog iznošenja osobnog mišljenja o pripremi zakona kojim bi se zabranilo pušenje na svim javnim mjestima, uključujući i kafiće.

ZAGREB, 31. svibnja 2006. (Hina) - Pomoćnik ministra zdravstva Renato Mittermayer danas je javno ukoren zbog iznošenja osobnog mišljenja o pripremi zakona kojim bi se zabranilo pušenje na svim javnim mjestima, uključujući i kafiće.

Mittermayera je na sjednici Vlade ukorio premijer Ivo Sanader, a u izjavi novinarima i ministar zdravstva Neven Ljubičić.

Ministar je najavio da će zbog tog istupa biti posljedica, ali nije želio precizirati kakvih.

Dopustite da ja o tome odlučim, uzvratio je ministar novinarima koji su ga ispred Vlade pitali o kakvim će se posljedicama raditi.

Prema informacijama iz Vlade, za sada će sve ostati na ukoru, neće se ići na Mittermayerovu smjenu.

Na sjednici Vlade premijer Sanader je ponovio da se ne priprema zakon o zabrani pušenja na svim javnim mjestima, da je u postojećem zakonodavstvu precizno riješeno gdje se smije, a gdje ne smije pušiti.

Naravno da se Vlada pridružuje borbi protiv pušenja, ali nedopustivo je da pomoćnik ministra u ime institucije izlazi u javnost i daje svoje mišljenje i govori neistine, kazao je Sanader.

Zatražio je da se slične stvari više ne ponove, da se ubuduće pomoćnici ministara i ostali članovi ministarstava s ministrom dogovore o istupima, a ne da iznose osobna mišljenja.

Ukoliko imaju svoje osobno mišljenje neka osnuju tvrtku ili instituciju, a ako su članovi Vlade ili ministarstava istupaju sukladno politici Vlade, poručio je premijer sa sjednice Vlade s koje je Hrvatskom saboru na donošenje upućen prijedlog Nacionalne strategije razvitka zdravstva u idućih pet godina.



Pisane vijesti