Vlada prihvatila Plan aktivnosti suzbijanja HIV infekcije i AIDS-a za 2010.

ZAGREB, 15. srpnja 2010. (Hina) - Vlada je na zatvorenom dijelu današnje sjednice prihvatila Plan aktivnosti suzbijanja HIV infekcije i AIDS-a za 2010., koji se temelji na "Hrvatskom nacionalnom programu za prevenciju HIV/AIDS 2005.-2010.", a izrađen je prema novim spoznajama o strategiji prevencije HIV/AIDS-a i prihvaćenoj Deklaraciji o obvezama prema HIV/AIDS-u, koju je usvojila Opća skupština UN-a u lipnju 2001.

Osnovni mu je cilj zadržati nisku razinu zaraženosti i ojačati nadzor epidemije novim aktivnostima i praćenjem promjena putem istraživanja, a uključuje mjere primarne, sekundarne i tercijarne prevencije, priopćeno je iz vladina Ureda za odnose s javnošću.

Vlada je prihvatila Izvješće o izvršenju Godišnjeg provedbenog plana statističkih aktivnosti Republike Hrvatske 2008. i uputila ga Hrvatskom saboru na donošenje. Vlada je također Saboru na donošenje uputila i Prijedlog godišnjeg provedbenog plana statističkih aktivnosti Republike Hrvatske 2010. godine.

Gradu Labinu dana je suglasnost za zaduženje kod Privredne banke Zagreb d.d., u iznosu od 6 milijuna kuna, za financiranje izgradnje komunalne infrastrukture u Poduzetničkoj zoni "Pijacal", te za rekonstrukciju i prenamjenu dijela građevina rudarskog kompleksa "Pijacal" u Multimedijalni kulturni centar.

Vlada je donijela Odluku o rotaciji, broju i organizacijskoj strukturi pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske u mirovnim misijama Ujedinjenih naroda. U srpnju 2010. izvršit će se redovita rotacija pripadnika Oružanih snaga RH koji sudjeluju u mirovnoj misiji Ujedinjenih naroda u Libanonu (UNIFIL) i u mirovnu misiju Ujedinjenih naroda u Libanon (UNIFIL) uputit će se u svojstvu stožernog časnika na godinu dana jedan pripadnik Oružanih snaga RH. U kolovozu 2010. izvršit će se redovita rotacija pripadnika Oružanih snaga RH koji sudjeluju u mirovnoj misiji Ujedinjenih naroda u Libanonu (UNMIL) i u mirovnu misiju Ujedinjenih naroda u Libanon (UNMIL) uputit će se u svojstvu stožernih časnika na godinu dana dva pripadnika Oružanih snaga RH. Jednom pripadniku Oružanih snaga RH koji u svojstvu stožernog časnika sudjeluje u mirovnoj misiji Ujedinjenih naroda u Liberiji (UNMIL), produljuje se sudjelovanje u mirovnoj misiji Ujedinjenih naroda u Liberiji (UNIMIL) do 31. srpnja 2010. godine.

Izmijenjena je Odluka o raspisivanju javnog natječaja za prodaju nekretnina u vlasništvu Republike Hrvatske, u k.o. Razvor. U točki I. Odluke iznos "19.810.049,00" zamjenjuje se iznosom "15.848.039,20", a iznos "21.289.965,00" zamjenjuje se iznosom "17.031.972,00". Početne cijene se umanjuju za 20% iz razloga što na prethodno objavljeni natječaj nije zaprimljena niti jedna valjana ponuda, te je natječaj potrebno ponoviti.

Vlada je izmijenila Odluku o osnivanju i zadaćama Nacionalnog odbora za odgoj i obrazovanje za ljudska prava i demokratsko građanstvo. U Odluci o osnivanju i zadaćama Nacionalnog odbora za odgoj i obrazovanje za ljudska prava i demokratsko građanstvo (Narodne novine, br. 50/2010), u točki II. Stavku 1. alineja 9.:"-predstavnik/ica Ureda za ljudska prava" briše se, a alineja 17. mijena se i glasi: "- 3 predstavnika/ice organizacija civilnog društva iz područja zaštite i promicanja ljudskih prava". U stavku 3. riječi:"predstavnika/icu organizacija civilnog društva".

Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture odobrava se nabava 3 putnička vozila - limuzina te 3 za inspektore cestovnog prometa u ukupnoj vrijednosti od milijuna kuna, u okviru Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa. Nacionalni se program financira u cijelosti iz sredstava koja osiguravaju Centar za vozila Hrvatske, Hrvatski autoklub i osiguravajuća društva, a ne iz sredstava Državnog proračuna RH.



Pisane vijesti