Vlada prihvatila prijedlog ugovora o projektu "Brijuni Rivijera"

UMAG, 28. srpnja 2011.(Hina) - Hrvatska Vlada danas je na svojoj sjednici održanoj u Umagu prihvatila Prijedlog o davanju konačne suglasnosti na prijedlog ugovora o provedbi razvojnog programa "Brijuni Rivijera" na lokacijama Pineta, Hidrobaza i otok Sv. Katarina-Monumenti.

Po riječima premijerke Jadranke Kosor riječ je o projektu u kojem je do sada uloženo puno rada, truda i odlučnosti od istarskog župana do samih gradova Pule i Vodnjana te općine Fažana te ono predstavlja, kako je rekla "početak velikog posla kako za Hrvatsku tako i za Istru".

Potpredsjednik Vlade Domagoj Milošević kazao je kako se ovim ugovorom definiraju prava i obveze Hrvatske, Istarske županije te Grada Pule i Vodnjana, općine Fažana te trgovačkog društva "Brijuni Rivijera". Ukupna vrijednost iznosi više od dvije milijarde kuna, a s tim projektom će se otvoriti dvije tisuće novih radnih mjesta. Tako će se u projekt Pineta investirati između 800 i 900 milijuna kuna, na području Hidrobaze između 700 i 900 milijuna kuna, a na području Otok Sv. Katarina-Monumenti između 500 i 700 milijuna kuna.

"Ovaj je projekt putokaz za druge projekte u sektoru turizma i investicija u Hrvatskoj kao plod dobre suradnje Vlade i jedinica lokalne samouprave", poručio je Milošević.

Ministar graditeljstva Branko Bačić kazao je kako je "Brijuni Rivijera" zasigurno jedna od najvećih greenfield investicija u hrvatskom turizmu. Po njegovim riječima u cijelom projektu preostaje još područje Muzila, ali se sada čeka da Grad Pula donese prostorni plan kojim će se definirati buduća namjena tog područja.

Premijerka Jadranka Kosor i istarski župan Ivan Jakovčić potpisat će sutra na Brijunima Ugovor o provedbi razvojnog programa "Brijuni Rivijera" na lokacijama Pineta, Hidrobaza i otok Sv. Katarina-Monumenti.



Pisane vijesti