Vlada: ravnateljica Uprave za poticanje ulaganja i izvoza Sanja Rendić Miočević

ZAGREB, 8. svibnja 2008. (Hina) - Vlada je danas za ravnateljicu Uprave za poticanje ulaganja i izvoza u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva imenovala Sanju Rendić Miočević.

Na zatvorenom dijelu sjednice Vlada je imenovala i više rukovodećih državnih službenika u Ministarstvu pravosuđa: za tajnicu Ministarstva imenovana je Mirjana Vatavuk, za ravnateljicu Pravosudne akademije Ivana Goranić, za ravnateljicu Uprave za građansko pravo Mirjana Čačić, za ravnateljicu Uprave za kazneno pravo Tatijana Vučetić, za ravnateljicu Uprave za organizacijsko-kadrovske poslove pravosuđa Diana Kovačević Remenarić, za ravnatelja Uprave za međunarodnu pravnu pomoć, suradnju i ljudska prava Kristian Turkalj.

Dužnosti pomoćnika ministrice pravosuđa razriješena je Bojana Pejkić.

U ministarstvima unutarnjih poslova, te poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja dvojica dosadašnjih pomoćnika ministara imenovani su državnim tajnicima - Miljenko Radnić državnim tajnikom u MUP-u, te Srećko Selanac državnim tajnikom u Ministarstvu poljoprivrede.

Skupštini Brodarskog instituta Vlada je, radi isteka mandata dosadašnjem, predložila imenovanje novog Nadzornog odbora u kojem bi od dosadašnjih članova ostao samo Nikola Ružinski, a novi bi članovi bili Leo Begović (kojeg Vlada predlaže i za predsjednika NO), Mate Raboteg i Stipe Mamić. Dužnosti članova NO u Brodarskom institutu razriješeni su dosadašnji članovi Juraj Božičević, Dario Matika i Vladimir Vranković.

Upravni odbor Hrvatskog fonda za privatizaciju Vlada je zadužila da Glavnoj skupštini Končar - elektroindustrije, radi isteka mandata starom, predloži izbor šest novih članova NO i imenovanje jednog novog člana - izbor Igora Lučića, Zdenke Matković, Đure Perice, Nenada Matića, Ante Babića i Kristijana Floričića, te imenovanje Lea Begovića. Tako bi Babić, Matković, Perica i Floričić ostali i u sastavu novog NO Končar - elektroindustrije, a iz staroga bi bili opozvani Željko Tomšić, Miroslav Kovačić i Georg Eltz Vukovarski.



Pisane vijesti