Vlada Republike Hrvatske pozdravlja Plan ulaganja Europske komisije

Hrvatska Vlada pozdravlja svaku inicijativu koja pruža potporu rastu investicijskih aktivnosti i daje priliku za otvaranje novih radnih mjesta.
Plan ulaganja Europske komisije na tragu je koncepta za koji se zalaže Vlada Republike Hrvatske, a koji se temelji na fiskalnoj konsolidaciji, provedbi strukturnih reformi i jačanju investicijske aktivnosti istovremeno. Politika bezuvjetne štednje činila se razumnom i prihvatljivom, ali nakon šest godina krize, pokazuje se da treba pronaći i nove instrumente za poticanje rasta i zapošljavanja.
Hrvatska Vlada od početka podržava inicijativu i sudjeluje u njezinoj pripremi, posebno u pripremi liste projekata od strateškog značaja za koje bi se moglo osigurati sufinanciranje kroz Europski fond za strateška ulaganja.
Na listi se, u ovom trenutku, nalazi  68 projekata ukupne vrijednosti 19,3 milijarde eura. Konačnu listu strateških projekata koje će kandidirati za sufinanciranje iz Europskog fonda za strateška ulaganja, Vlada Republike Hrvatske definirat će u skladu sa strateškim interesima Hrvatske i Europske unije.

Pisane vijesti | Priopćenja