Vlada RH nagradila Draganju sa 70.000 kuna

Ukupno 260 tisuća kuna država je izdvojila kako bi nagradila osvajače medalja na nedavno održanim svjetskim prvenstvima u plivanju, taekwondou, te na streljačkom prvenstvu.

ZAGREB, 6. listopada 2005. (Hina) - Ukupno 260 tisuća kuna država je izdvojila kako bi nagradila osvajače medalja na nedavno održanim svjetskim prvenstvima u plivanju, taekwondou, te na streljačkom prvenstvu.

Duji Draganji, srebrnom sa Svjetskog prvenstva u plivanju u Montrealu, pripast će 70 tisuća kuna, njegovom treneru Mikeu Bottomu 45 tisuća kuna, a fizioterapeutu Stevi Kuricu 25 tisuća kuna.

Za brončanu medalju na Svjetskom taekwondo prvenstvu u Madridu Sandra Šarić nagrađena je sa 40 tisuća kuna. Izbornik Zlatko Makar i trener Hong Seung Ki nagrađeni su sa po 16 tisuća kuna, a fizioterapeut Sead Mekić sa osam tisuća kuna.

Josipa Glasnovića, osvajača bronce u disciplini trap na Svjetskom streljačkom prvenstvu u talijanskom Lonatu, država je nagradila sa 20 tisuća kuna, a trenera i direktora hrvatske reprezentacije Franju Glasnovića i Ivana Cvitaka sa po 10 tisuća kuna. dluke o nagradama Vlada je donijela na današnjoj sjednici.



Pisane vijesti