Vlada u Zaprešiću podržala niz lokalnih projekata

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/vlada_u_zapresicu_podrzala_niz_lokalnih_projekata.jpg

Vlada je tako dala potporu projektima cestovne infrastrukture, a ministar financija Ivan Šuker izrazio je zadovoljstvo što je Zagrebačka županija donijela izmjene prostornog plana što je važno i za projekt velikogoričke obilaznice i za autocestu Zagreb-Sisak.

ZAPREŠIĆ,4. svibnja 2007.(Hina) - Hrvatska Vlada danas je na sjednici u Zaprešiću podržala niz projekata vezanih uz razvoj Zagrebačke županije, pojedinih općina i gradova.

Vlada je tako dala potporu projektima cestovne infrastrukture, a ministar financija Ivan Šuker izrazio je zadovoljstvo što je Zagrebačka županija donijela izmjene prostornog plana što je važno i za projekt velikogoričke obilaznice i za autocestu Zagreb-Sisak.

Potporu Vlade dobio je i projekt vodoopskrbe i odvodnje otpadnih voda na području Bistre, za što će se u razdoblju do 2011. osigurati 89 milijuna kuna.

Grad će Zaprešić, pak, od Hrvatskog fonda za privatizaciju dobiti nekretnine ukupne vrijednosti oko devet milijuna kuna za izgradnju sportskih terena i potrebe vatrogasne postrojbe.

Vlada je podržala i niz projekata vezanih za izgradnju i proširenje poduzetničkih ili radnih zona, od Ivanić Grada i Velike Gorice do općine Rugvica.

Potporu su dobili i projekti izgradnje i dogradnje niza škola, prenamjena domova HV-a u Dugom Selu (za smještaj Pučkog otvorenog učilišta i knjižnice) i u Jastrebarskom (za smještaj Glazbene škole i drugih kulturnih djelatnosti).

Sjednici Vlade prethodio je susret premijera Ive Sanadera i članova Vlade s čelnicima i gospodarstvenicima Zagrebačke županije.

Politika je Vlade da, što se tiče zaštite okoliša i poštivanja najviših standarda, nema popusta nikome, bez obzira je li riječ o Plivi, Karlovačkoj pivovari ili Ini, poručio je Sanader, odgovarajući na pitanja o mjerama za zaštitu okoliša vezano za Plivu koja u Savskom Marofu gradi novi pogon.

Stari Plivin pogon na toj lokaciji, kako su upozorili predstavnici lokalnih vlasti, dugogodišnji je zagađivač, a ministrica zaštite okoliša Marina Matulović Dropulić ponovila je kako je osnovno načelo da onečišćivač plaća sanaciju.

Gospodarstvenici su upozorili i na probleme neusklađenosti hrvatskih propisa s europskim, zbog čega, kažu, izvoze, ali ne mogu dobiti poslove u Hrvatskoj.

Premijer se pred gospodarstvenicima pohvalio pozitivnim makroekonomskim pokazateljima, uz ostalo i rastom proračunskih prihoda u prvom tromjesečju za 15,5 posto u odnosu na isto razdoblje lani.

Pozitivnim se pokazateljima pohvalio i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić - u pet godina nezaposlenost je gotovo prepolovljena, s 22 tisuće na nešto manje od 13 tisuća, županija je lider po broju tvrtke koje posluju s dobiti, a BDP po stanovniku sa dvije tisuće dolara prije šest godina porasao je na više od osam tisuća dolara.

Resorni ministri pred sjednicu Vlade posjetili su niz institucija i ustanova iz svoga resora, pa je primjerice, ministar zdravstva Neven Ljubičić posjetio Dom za djecu u Laduču i tom prigodom djeci uručio tri računala.

Ministar kulture Božo Biškupić pak obišao je Nove Dvore u Zaprešiću, čiju je obnovu Vlada poduprla krajem prošle godine, te izvijestio da radovi na obnovi idu jako dobro.

Sjednica u Zaprešiću je 20. Vladina sjednica izvan Zagreba, a premijer je najavio da će se ovaj mjesec održati i sjednica u Virovitici, čime će Vlada održati sjednice u svim hrvatskim županijama.



Pisane vijesti