Vlada: Za olimpijske medalje nešto više od milijun kuna

Sa ukupno nešto više od milijun kuna država će nagraditi Janicu i Ivicu Kostelića, te članove stručnog stožera za medalje na Zimskim olimpijskim igrama u Torinu, odlučila je danas Vlada.

ZAGREB, 2. ožujka 2006. (Hina) - Sa ukupno nešto više od milijun kuna država će nagraditi Janicu i Ivicu Kostelića, te članove stručnog stožera za medalje na Zimskim olimpijskim igrama u Torinu, odlučila je danas Vlada.

Janici Kostelić za olimpijsko zlato i srebro pripast će ukupno 338 tisuća kuna, a Ivici za osvojeno srebro 130 tisuća kuna.

Trenera Antu Kostelića država je nagradila sa 208 tisuća kuna, servisera skija Juru Hafnera sa 100 tisuća kuna.

Sa po 54 tisuće kuna nagrađeni su pomoćni trener Igor Jakopović i fizioterapeut Darko Butala, sa po 50 tisuća kuna trener Vicencije Jovan i serviser skija Ivica Franjko, a sa 30 tisuća fizioterapeut Dejan Lež.

Vlada je prihvatila pokroviteljstvo nad prvom utrkom Svjetskog prvenstva formule 2000 "Velika nagrada Hrvatske - Vukovar 2006"., koja će se 6. i 7. lipnja održati u Vukovaru. Prihvatila je i pokroviteljstvo nad Europskim karting natjecanjem Nagrada Zagreba, koji će se koncem travnja održati u Zagrebu.



Pisane vijesti