Vlada zbog povreda zakona raspustila Gradsko vijeće Petrinje

Hrvatska Vlada danas je, zbog višektratnih težih povreda zakona, raspustila Gradsko vijeće Petrinje, te za svog povjerenika imenovala Josipa Milakovića.

ZAGREB, 3.veljače (Hina) - Hrvatska Vlada danas je, zbog višektratnih težih povreda zakona, raspustila Gradsko vijeće Petrinje, te za svog povjerenika imenovala Josipa Milakovića.

Višekratne teže povrede zakona utvrđene su upravnim nadzorom za kojega je utvrđeno da je Vijeće više od dvije godine, odnosno od kraja studenoga 2002., radilo u nepropisnom sastavu.

Nadzorom je utvrđeno da je od 28. studenoga 2002. do 30. srpnja 2003. u radu i odlučivanju Gradskog vijeća sudjelovao Vlado Papeš, kojemu je 28. studenoga 2002., temeljem Zakona o izboru članova predstavničkih tijela jedinica lokalne i područne samouprave, prestao vječnički mandat zbog promjene prebivališta.

Nakon što je utvrđeno da je 15. travnja 2003. Papešu prestao mandat, nezakonito je izvršena zamjena, utvrđeno je upravnim nadzorom.

Naime, Papeša, koji je u petrinjsko Gradsko vijeće ušao s neovisne liste nositelja Miroslava Gregurinčića, zamijenila je Vera Šolić, do tada neizabrana s iste liste, iako ga je trebao zamijeniti prvi slijedeći neizabrani kandidat, Josip Malović.



Pisane vijesti