Vučković: Nema objektivnih razloga za prosvjede

Slika /Vijesti/2023/Prosinac/07 prosinac/Vučković 6.jpg

Nakon današnje sjednice Vlade ministrica poljoprivrede Marija Vučković ustvrdila je kako je razvidno da nema objektivnih razloga za prosvjede seljaka.

Na pitanje novinara jesu li prosvjedi seljaka pri kraju i je li danas dan kada će predsjednik Stožera za obranu hrvatskog sela Tomislav Pokrovac objaviti kraj prosvjeda, Vučković je odgovorila kako ne može govoriti u ime drugih ljudi, ali kako može reći da je prilično razvidno da se ulažu brojni napori u suzbijanje bolesti.

"Hrvatska Vlada, Ministarstvo poljoprivrede i nacionalni veterinarski sustav uz potporu najvećeg broja posjednika i uzgajivača, unatoč njihovim teškim okolnostima, rade sve što je moguće kako bi se bolest stavila pod kontrolu i suzbila, kako bi se ublažile ekonomsko-socijalne posljedice bolesti i potpuno uklonile. Razvidno je da objektivnih razloga za prosvjede, na koje ljudi uvijek imaju pravo i to poštujem, nema", rekla je Vučković.

Novinari su ministricu pitali i što je to potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić na jučerašnjem sastanku uspio reći prosvjednicima s obzirom na pomirljive tonove Pokrovca koji kaže da će prosvjednici za Božić ići kući.

Vučković je odgovorila kako u Vladi svi odgovaraju za područje za koje su direktno nadležni te rade kao tim kako bi se ostvarili strateški ciljevi Hrvatske, a poljoprivreda, njen razvoj i revitalizacija ruralnog prostora je jedan od najvažnijih. Anušić je, kako je kazala ministrica, član Vlade koji daje sve od sebe da se sve što je važno za Hrvatsku postigne.

"Svi radimo u timu, a k tomu ministar Anušić dolazi iz Slavonije, uspješan je višegodišnji načelnik i župan te je njegovo iskustvo i poznavanje tog prostora svakako vrlo vrijedno u ostvarivanju naših zajedničkih ciljeva", rekla je.

Ponovila je kako se bolest ASK uspjela dovesti pod kontrolu, ovaj tjedan nema potvrđenih slučajeva, no pozvala je na oprez.

Izvor: Hina/ Vlada

Pisane vijesti | Marija Vučković