Vukovar - Položeni vijenci na memorijalnom groblju

U spomen na hrvatske branitelje i civile poginule u srpskoj agresiji na Vukovar godine 1991. vijence su podno spomen-obilježja na Memorijalnom groblju Domovinskog rata položila i zapalila svijeće državna i ostala izaslanstva koja su danas nazočna obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. i 15. obljetnice stradanja toga grada u Domovinskom ratu.

VUKOVAR, , 18. studenog 2006. (Hina) - U spomen na hrvatske branitelje i civile poginule u srpskoj agresiji na Vukovar godine 1991. vijence su podno spomen-obilježja na Memorijalnom groblju Domovinskog rata položila i zapalila svijeće državna i ostala izaslanstva koja su danas nazočna obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. i 15. obljetnice stradanja toga grada u Domovinskom ratu.

Vijence su podno spomen-obilježja položili i zapalili svijeće predsjednik Republike Stjepan Mesić, izaslanstvo Hrvatskoga sabora na čelu s predsjednikom Vladimirom Šeksom te izaslanstvo Vlade koje je vodio premijer Ivo Sanader.

U ime 204. vukovarske brigade, koja je godine 1991. branila grad, vijenac su položili i svijeće zapalili njezini ratni zapovjednici Mile Dedanković i Branko Borković.

Vijence su položila i svijeće zapalila izaslanstva Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Vukovarsko-srijemske županije, grada Vukovara i grada Dubrovnika, OESS-ove misije u Republici Hrvatskoj, te generala Hrvatske vojske u mirovini. Istodobno su na grobove poginulih hrvatskih branitelja i civila pokopanih na Memorijalnom groblju polagane ruže.

Prije nego što su položeni vijenci i zapaljene svijeće, sudionici obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara prošli su u koloni sjećanja od vukovarske Opće bolnice do Memorijalnoga groblja.

Prema policijskim procjenama, u toj je koloni gradskim ulicama prošlo više od 25.000 hodočasnika koji su u Vukovar stigli iz svih krajeva Hrvatske.



Pisane vijesti