Vukovarska sjećanja

Podno spomen obilježja na Ovčari odakle su 1996. godine ekshumirani posmrtni ostaci 200 branitelja i civila odvedenih nakon sloma obrane Vukovara iz vukovarske bolnice, vijenac je u povodu 21. obljetnice vukovarske tragedije položio i svijeću zapalio predsjednik Vlade Zoran Milanović.

U pratnji predsjednika Vlade Zorana Milanovića bila je prva potpredsjednica Vlade Vesna Pusić, te brojni ministri, kao i vukovarski gradonačelnik Željko Sabo.

Izaslanstvo Vlade predvođeno Zoranom Milanovićem prije toga položilo je vijenac i zapalilo svijeću na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata odajući počast ubijenim i stradalim Vukovarcima u agresiji 1991., te je u Koloni sjećanja prošlo ulicama Vukovara od vukovarske bolnice do groblja.

Obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine, koji se obilježava u spomen na 18. studeni 1991. godine kada je nakon gotovo tromjesečne opsade slomljena obrana grada Vukovara, u tome je gradu danas nazočno više od 50.000 građana iz svih krajeva Hrvatske što je gotovo dvostruko više od broja stanovnika koliko ih živi u Vukovaru.

(Hina)



Pisane vijesti