Za konkurentnost turističkog gospodarstva 2,7 milijuna eura

Ministarstvo turizma i sporta objavilo je javni poziv za sufinanciranje projekata koji će doprinijeti podizanju konkurentnosti turističkog gospodarstva kroz zelenu i digitalnu tranziciju u turizmu, u ukupnoj vrijednosti 2,7 milijuna eura, priopćilo je ministarstvo.

Program u središte pozornosti stavlja zelenu i digitalnu tranziciju poduzetnika u sektoru turizma, razvoj održivih turističkih proizvoda, poboljšanje procesa u ugostiteljskom poslovanju, razvoj inovativnih turističkih proizvoda i usluga prihvatljivih za okoliš, kružno gospodarstvo te povećanje energetske učinkovitosti.

Sredstva su dostupna subjektima malog gospodarstva (trgovačka društva izvan javnog sektora, obrti i zadruge), registriranima za ugostiteljske i/ili turističke djelatnosti, a program dodjele bespovratnih potpora sastavljen je od tri mjere.

Kroz mjeru A podupiru se postojeći ugostiteljski objekti - restorani, gostionice, barovi, konobe ili kleti, a kroz mjeru B turističke agencije. Mjera C namijenjena je malim kruzerima.

Prijave se podnose isključivo online putem sustava eGrađani, na portalu eTurizam (TuRiznica). https://eturizam.gov.hr/

Javni poziv otvoren je do 5. svibnja 2023. godine.

"Po prvi puta sufinanciramo i projekte zelene tranzicije u restoranima, konobama, kletima i gostionicama s cjelogodišnjim poslovanjem, za koje je namijenjeno više od pola osiguranog iznosa. S obzirom da se putem Nacionalnog plana oporavka i otpornosti i Višegodišnjeg financijskog okvira financiraju projekti ostalih dionika u turizmu koji doprinose zelenoj i digitalnoj tranziciji, kroz ovaj program potičemo projekte ugostitelja, turističkih agencija i brodova za kružna putovanja, kako bismo svim djelatnostima osigurali potporu na putu prema održivom turizmu", izjavila je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Izvor: Hina/Vlada
 

Pisane vijesti