Za modernizaciju hotela Minerva u Varaždinskim Toplicama 17,2 milijun eura

Slika /Vijesti/2024/Ožujak/20 ozujka/Brnjac 20.3..jpg

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac i ravnatelj Specijalne bolnice (SB) za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice Denis Kovačić danas su potpisali ugovor za projekt Unaprjeđenje kvalitete smještaja i sadržaja hotela Minerva, ukupne vrijednosti 17,2 milijuna eura.

U tu bolnicu dosad je putem EU-ovih projekata uloženo gotovo 40 milijuna eura, s ciljem njezina razvoja kao centra zdravstvenog turizma.

Hotel Minerva izgrađen je prije više od 40 godina, a projekt uključuje rekonstrukciju unutarnjih i vanjskih bazena koji će dobiti vodne atrakcije, zatim terapijskih bazena, smještajnih kapaciteta, kuhinje i restorana, kao i drugih prostora te je predviđena i obnova trga s amfiteatrom. Uz unapređenje kvalitete smještaja i sadržaja, cilj projekta je održivo upravljanje energijom i okolišem, digitalizacija te, u konačnici, održivo upravljanje cjelokupnom destinacijom.

Za rekonstrukciju Minerve, Ministarstvo turizma i sporta putem javnog poziva dodijelilo je Bolnici 17,1 milijun eura ili 99,6 posto bespovratnih sredstava, a bolnica treba osigurati vlastito sufinanciranje prihvatljivih troškova u iznosu od 65,3 tisuće eura.

Cilj je pretvoriti Minervu u hotel s četiri zvjezdice.

Ministrica Brnjac istaknula je da je SB Varaždinske Toplice jedna od najvećih u Hrvatskoj, s više od 700 zaposlenih i tisuću pacijenata na dan.

"Svi vidimo koliko je to velik značaj i gospodarski zamašnjak za Varaždinsku županiju, ne samo zato što ćemo ulagati u specijalnu bolnicu, već i zato što bolnica povlači razvoj malog i srednjeg poduzetništva cijele Varaždinske županije", rekla je Brnjac.

Dodala je kako je vlada prepoznala značenje ulaganja u zdravstveni, cjelogodišnji i ravnomjerno regionalno razvijeni turizam.

Varaždinski župan Anđelko Stričak spomenuo je dosadašnje velike investicije u SB Varaždinske Toplice, od energetske obnove Minerve, izgradnje spinalnog centra, do unutarnjeg uređenja hotela.

Ravnatelj Kovačić rekao je da je bolnica u velikom investicijskom ciklusu.

Izvor: Hina/Vlada



Pisane vijesti | Nikolina Brnjac