Zagreb: Barroso kupio kravatu i kušao sir i vrhnje

Predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso prošetao je u četvrtak u pratnji najviših hrvatskih dužnosnika središtem Zagreba i upoznao se s nekoliko autohtonih proizvoda Hrvatske, zemlje koja se nada što skorijem ulasku u Europsku uniju.

ZAGREB, 16. veljače 2006. (Hina) - Predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso prošetao je u četvrtak u pratnji najviših hrvatskih dužnosnika središtem Zagreba i upoznao se s nekoliko autohtonih proizvoda Hrvatske, zemlje koja se nada što skorijem ulasku u Europsku uniju.

Barroso je središtem hrvatskog glavnog grada prošetao s premijerom Ivom Sanaderom, potpredsjednicom Vlade Jadrankom Kosor, povjerenikom EK-a za proširenje Ollijem Rehnom i šefom Delegacije EK u Hrvatskoj Vincentom Degertom.

Na putu od Preradovićeva trga prema Hrvatskom saboru, dužnosnici Bruxellesa i čelnici hrvatske Vlade svratili su u prodavaonicu kravata, gdje su si Barroso i Rehn kupili taj izvorni hrvatski proizvod.

Na zagrebačkoj tržnici Dolac kušali su sir i vrhnje, uobičajeno jelo u sjeverozapadnom dijelu zemlje, za koje euroskeptici kažu da će nestati s jelovnika nakon ulaska Hrvatske u EU.

Službeni Zagreb i Bruxelles, pak, tvrde da to neće biti slučaj ako se zadovolje svi higijenski standardi Unije.

Predsjednik EK-a, koji u četvrtak završava svoj prvi službeni posjet Zagrebu, sastao se ranije s hrvatskim predsjednikom Stjepanom Mesićem, a potom s predsjednikom Hrvatskog sabora Vladimirom Šeksom, te se obratio saborskim zastupnicima.



Pisane vijesti