Žene su iznimno važne za uspjehe hrvatskog društva

  • Slika /Vijesti/2024/Listopad/22_listopada/Udruga_Lead_You (4).jpeg

Premijer Plenković podržao je rad Udruge Lead.You, rekavši kako smatra da je ovakvo okupljanje odličan doprinos da se na razini politike, države, gospodarstva i svih drugih društvenih aktivnosti prepozna koliko su žene bitne za uspjehe hrvatskog društva. Naglasio je kako Vlada posebno vodi računa o aktivnim mjerama zapošljavanja i naveo da je prije osam godina bilo 118 tisuća nezaposlenih žena, a danas 44 tisuće. Vjeruje kako će udruga stvoriti novu društvenu dinamiku koja će rezultirati većom zastupljenošću žena na svim ključnim pozicijama u društvu i gospodarstvu.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanosti predstavljanja Udruge Lead.You u galeriji Oris.

Premijer Plenković podržao je rad Udruge, rekavši kako smatra da je ovakvo okupljanje odličan doprinos da se na razini politike, države, gospodarstva i svih drugih društvenih aktivnosti prepozna koliko su žene bitne za uspjehe hrvatskog društva.

Participacija žena u društvenom životu je sve veća, no jako je puno prostora za napredak, kazao je.

Vlada posebno vodi računa o aktivnim mjerama zapošljavanja

U Hrvatskoj je u upravama velikih sustava 23 posto žena što pokazuju da se i tu može napredovati, a i broj zastupnica u Saboru također može biti veći, rekao je.

Upozorio je da su žene slabije plaćene od muškaraca, no razlika se smanjuje te je prije osam godina bila 100 eura, a danas je 50-tak eura.

Naglasio je kako Vlada posebno vodi računa o aktivnim mjerama zapošljavanja i naveo da je prije osam godina bilo 118 tisuća nezaposlenih žena, a danas 44 tisuće.

Vjeruje kako će udruga stvoriti novu društvenu dinamiku koja će rezultirati većom zastupljenošću žena na svim ključnim pozicijama u društvu i gospodarstvu.

Cilj udruge je koristiti snagu ženskog liderstva i mijenjati društvo

Liderstvo nije pitanje spola, ono znači imati viziju, izazvati status quo i hrabro voditi kroz neizvjesnost, rekla je predsjednica Udruge hrvatskih liderica Lead.You Jasminka Horvat Martinović.

Cilj udruge je dijeliti iskustva, osnaživati se, koristiti snagu ženskog liderstva i mijenjati društvo, kazala je.

Aktivnosti Udruge, kako je rekla, kreću odmah - okupljat će se oko raznih poslovnih i tema osobnog razvoja, ali i općedruštvenih tema i to u raznim formatima - od konferencija, poslovnih susreta do mentorstva.

Izvor: Hina/Vlada

Pisane vijesti