Zlatko Mehun novi glasnogovornik Vlade

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/zlatko_mehun_novi_glasnogovornik_vlade.jpg

ZAGREB,17. siječnja 2008.(Hina) - Vlada je danas, na zatvorenom dijelu sjednice, Zlatka Mehuna imenovala novim njezinim glasnogovornikom i predstojnikom Ureda za odnose s javnošću, a te je dužnosti, na njegov osobni zahtjev zbog dolaska u agenciju za politički marketing, razriješila Ratka Mačeka.

Sunčana Glavak, koja će biti i nova glasnogovornica HDZ-a, zamijenila je Katarinu Marković na dužnosti zamjenice predstojnika Ureda za odnose s javnošću.

Vlada je, radi odlaska na novu dužnost, razriješila Biancu Matković dužnosti predstojnice premijerova Ureda, a na tu dužnost imenovala je Katarinu Fuček.

Jagoda Premužić ponovno je imenovana tajnicom Vlade, a dužnosti savjetnika premijera razriješeni su Ivan Sabolić, Antun Buklijaš i Dalibor Prevendar (nije bilo novih imenovanja).

Novi državni tajnici u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija su Bianca Matković (za politička pitanja) i Maja Vrtarić (za ustroj, razvoj i upravljanje - istodobno je razriješena dužnosti predstojnice Ureda za opće poslove Sabora i Vlade), a na dužnost državnog tajnika ponovno je imenovan Željko Kuprešak (za europske integracije), dok su razriješeni Hidajet Biščević i Marija Pejčinović Burić.

Novim državnim tajnicima u Ministarstvu financija imenovani su Ivica Mladineo, Mladen Barišić, Ivana Maletić i Zdravko Marić, a razriješeni Ante Žigman i Ana Hrastović. Na prijedlog ministra financija Ivana Šukera, Vesna Orlandini ostaje na dužnosti glavne državne rizničarke u njegovu ministarstvu.

Vera Babić i Tajana Kesić Šapić ostaju državnim tajnicama u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva, a te su dužnosti razriješeni Vladimir Vranković i Damir Špančić.

Novo Ministarstvo turizma još nije dobilo državnog tajnika, budući da je dosadašnji državni tajnik za turizam Zdenko Mičić razriješen na osobni zahtjev.

Dragan Kovačević više nije državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede, Slobodan Uzelac, budući da je izabran za potpredsjednika Vlade, razriješen je dužnosti državnog tajnika u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa, te je dužnosti razriješen i Nevio Šetić. Državnim tajnicima u tom ministarstvu ostaju Želimir Janjić i Dražen Viki Topić, a novi su Radovan Fuchs i Dragan Schwarz, dosadašnji pomoćnici ministra.

Jasen Mesić i Zoran Šikić, dosadašnji pomoćnici ministra, novi su državni tajnici u Ministarstvu kulture, Tomislava Ivića razriješen je dužnosti državnog tajnika u Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, a na toj je dužnosti ostao Stjepan Adanić.

Na svojim dužnostima ostaju sva četiri državna tajnika u Ministarstvu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva - Davor Mrduljaš, Aleksander Russo, Nikola Ružinski i Josipa Blažević Perušić.

U novo Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i ruralnog razvoja kao državni su tajnici ušli Herman Sušnik, Zdravko Krmek i Milivoj Mikulić, a u Ministarstvo mora, prometa i razvitka Branko Bačić i Zdravko Livaković.

Antun Palarić ostaje na čelu Središnjeg državnog ureda za upravu, a Igor Lučić zamijenit će Miroslava Kovačevića na dužnosti državnog tajnika u Središnjem državnom uredu za e-Hrvatsku.

Ispred Vlade, u GSV-u će i dalje sjediti Jadranka Kosor, Damir Polančec i Ivan Šuker, a umjesto Branka Vukelića, Božidara Kalmete i Nevena Ljubičića u GSV-u će biti Đurđa Adlešić, Božidar Pankretić i Darko Milinović. Njihovim zamjenicima ostaju Vera Babić, Robert Matijević i Katja Matijević, a novi je Zdravko Marić.

Umjesto Katarine Fuček, koja je imenovana predstojnicom premijerova Ureda, na čelo Hrvatske matice iseljenika došla je Danira Nakić-Bilić.

Vlada je danas, također na zatvorenom dijelu sjednice raspustila općinska vijeća Velike i Plaškog, gdje će, sukladno proceduri, imenovati svoje povjerenike koji će voditi te općine do izvanrednih lokalnih izbora.



Pisane vijesti